Zmizla líderka bieloruskej opozície i človek, ktorý po nej pátral

TA3 TASR
7.9.2020 12:40

Poprednú predstaviteľku bieloruskej opozície Maryju Kalesnikavovú zadržali v centre Minska neznámi muži a odviezli v mikrobuse. Informoval o tom bieloruský spravodajský portál Tut.by, ktorý o zadržaní informovala jedna jeho čitateľka.

"Kráčala som po ulici, keď som začula zvuk telefónu padajúceho na zem a dupanie. Otočila som sa a zbadala ľudí v civile a v maskách, ako tlačia Maryju do mikrobusu," povedala pre Tut.by čitateľka - svedkyňa zadržania. K incidentu došlo približne o 10.05 h miestneho času (09.00 h SELČ) pri Národnom umeleckom múzeu v Minsku. 

Bieloruské ministerstvo vnútra, tamojší Vyšetrovací výbor i Výbor pre štátnu kontrolu odmietli tvrdenia, že zadržali členov opozičnej koordinačnej rady vrátane Kalesnikavovej.

Hovorca Koordinačnej rady Anton Rodnenkov pre Tut.by tesne po zadržaní uviedol, že nevie, kde sa Kalesnikavová nachádza. O jej zadržaní sa podľa vlastných slov dozvedel z Tutu. Dodal, že bude zisťovať, kde sa nachádza. Odvtedy sa však nie je možné skontaktovať ani s ním.

"Kde sa Maryja a Anton nachádzajú, neviem. Nemôžeme sa s nimi skontaktovať," povedal člen Koordinačnej rady Maxim Znak. Okrem nich sa nie je možné dovolať ani ďalším dvom vedúcim predstaviteľom tejto opozičnej organizácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok