Rakúšan skúšal, koľko vydrží v boxe s ľadom. Prekonal rekord

TA3 SITA
6.9.2020 21:22

Rakúšan Josef Köberl prekonal rekord v najdlhšom kontakte celého tela s ľadovými kockami. V sobotu strávil v sklenenom boxe naplnenom viac ako 200 kilogramami ľadu, ktorý mu siahal po ramená, dve hodiny, 30 minút a 57 sekúnd. Na sebe mal pritom oblečené len plavky.

Rakúšan skúšal, koľko vydrží v boxe s ľadom. Prekonal rekord
SITA/AP

Aby odohnal "vlnu bolesti", ktorú mu ľad spôsoboval, sa Köberl podľa svojich slov snažil sústrediť na pozitívne emócie. "Proti bolesti bojujem vizualizáciou a čerpaním z pozitívnych emócií, aby som mohol túto vlnu bolesti utlmiť. Tak to dokážem vydržať," povedal Rakúšan novinárom.

Köberl odolával ľadu pred zrakom verejnosti na námestí v meste Melk v Dolnom Rakúsku. Jeho počínanie sledoval menší dav ľudí. Keď rekordér z boxu vyšiel, vyjadril sa, že je "naozaj skvelé" cítiť ako mu slnko hreje na chrbát.

Rakúšan prekonal svoj vlastný rekord z roku 2019, a to konkrétne o 30 minút. Podľa jeho tímu je jeho nový osobný rekord aj súčasným svetovým rekordom vo vystavení tela ľadu po čo najdlhší čas. Köberl ho však plánuje znova prekonať, a to na druhý rok v Los Angeles.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok