Rúško sa mu kníše na uchu. Trump sa posmieval z Bidena

TA3 TASR
4.9.2020 09:45

Americký prezident Donald Trump sa počas príhovoru na predvolebnom zhromaždení v americkom štáte Pensylvánia posmieval zo spôsobu, akým jeho demokratický protikandidát v nadchádzajúcich prezidentských voľbách Joe Biden nosieva rúško počas svojich príhovorov.

Rúško sa mu kníše na uchu. Trump sa posmieval z Bidena
SITA/AP

"Videli ste niekedy muža, ktorý nosí rúška tak rád, ako on? Často ho však má počas príhovorov zvesené dole a kníše sa mu na uchu. Pretože mu to asi dáva pocit bezpečia. Ak by som bol psychiater, povedal by som, že tento muž má nejaké problémy," povedal Trump účastníkom zhromaždenia. Trump uznáva, že pokrývky nosa a úst sú pre Američanov, ktorí budú tento víkend sláviť Sviatok práce obzvlášť dôležité.

Odborníci totiž požadujú, aby Američania tieto bezpečnostné opatrenia dôsledne dodržiavali - aby sa nezopakovala situácia z mája tohto roka, keď po oslavách Dňa obetí vojny došlo k prudkému nárastu nových prípadov nákazy. "Dodržujte cez víkend bezpečné odstupy a všetky tieto veci. Zakrývajte si nos a ústa, obzvlášť keď ste blízko pri sebe, a umývajte si ruky," povedal Trump počas zhromaždenia.

V USA evidujú najvyšší počet prípadov nákazy a úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 na svete. V Spojených štátoch tejto nákaze podľahlo už viac ako 180.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok