Orbán: Hrozba straty nezávislosti už neprichádza z Ruska, ale z Európy

TASR
30.4.2012 09:51

Vyše roka chodia z Bruselu a v menšej miere aj z Washingtonu neskrývané požiadavky na odstúpenie maďarského premiéra Viktora Orbána. Napriek tomu jeho pozícia bola relatívne stabilná až donedávna, kým prezidentom bol Pál Schmitt.

Orbán: Hrozba straty nezávislosti už neprichádza z Ruska, ale z Európy
SITA

Kauza, ktorá vyústila do odchodu hlavy štátu, by bola bezvýznamnou záležitosťou, keby voči Orbánovi nebola prebiehala mohutná kampaň, ktorú viedol predseda Európskej komisie José Manuel Barroso a celý rad agresívnych globalistických tlačových orgánov po celej Európe a v USA, cituje z ruského denníka maďarská tlačová agentúra MTI.

Barroso je v otvorenom spore s Orbánom a robí všetko pre to, aby Maďarsko prišlo o 495-miliónovú kohéznu podporu. Z obmedzovania demokratických práv a oklieštenia nezávislosti maďarskej centrálnej banky Orbána súčasne obviňuje niekoľko európskych inštitúcií, konštatuje ruský denník.

Viktor Orbán v roku 1989 ako mladý politický vodca požadoval okamžitý odchod sovietskych vojsk z Maďarska. Dejiny však urobili úplný obrat a hrozba straty nezávislosti Maďarska už neprichádza z Ruska, ale z Európy – aspoň tak to vníma maďarský premiér, ktorý nedávno v prejave pred svojimi priaznivcami v Budapešti obvinil Európsku úniu, že si chce z Maďarska vytvoriť kolóniu, uzatvára The Voice of Russia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok