Reforma nemocníc bude, ale iná, ako presadzovala Kalavská

TA3 TASR
26.8.2020 13:14

Reforma ústavných zdravotníckych zariadení, počas Kalavskej éry známa ako stratifikácia nemocníc, sa na Slovensku zrealizuje, ale inou formou, než sa plánovalo. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Reforma nemocníc bude, ale iná, ako presadzovala Kalavská
SITA/ŽSK (ilu)

Priblížil, že na pôde ministerstva financií (vzniká skupina, ktorá sa bude zaoberať aj prípravou reformy slovenského zdravotníctva. "Na základe týchto reforiem sa bude snažiť získať financie najmä z pomoci Next Generation EU, ktoré sú viazané na reformné úsilia jednotlivých rezortov," komentoval Krajčí s tým, že jednotlivé reformy bude rezort zdravotníctva postupne predstavovať. Poukázal na to, že k takému kroku sa zaviazali aj v programovom vyhlásení vlády.

"Chceme stavať nové nemocnice, myslíme si, že je to spôsob, ako naše zdravotníctvo posunúť tým efektívnym spôsobom, pretože teraz sú už nové trendy, nové medicínske postupy a tie budovy, ktoré máme, si myslíme, že je lepšie vymeniť za nové nemocnice. Takže toto bude určite jeden z projektov, na ktorom sa už teraz pracuje," povedal Krajčí s tým, že ministerstvo zdravotníctva (má už aj vytypované jednotlivé oblasti.

Dodal, že keď vznikne nová nemocnica, okolité sa pretransformujú. "Takže to bude trochu iný systém stratifikácie, než o akom sa uvažovalo," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok