Koronavírus našli aj v najväčšej slovenskej automobilke

TA3 SITA
21.8.2020 16:26

Volkswagen Slovakia eviduje prvý pozitívny prípad nového koronavírusu. Má sa týkať nevýrobnej prevádzky. Automobilka bezodkladne podnikla všetky potrebné kroky na zabránenie šírenia vírusu a prípad bol riešený s príslušným úradom verejného zdravotníctva.

Koronavírus našli aj v najväčšej slovenskej automobilke
TASR (ilu)

Bol identifikovaný okruh osôb blízkeho kontaktu, ktoré boli ponechané v domácej izolácii, bolo iniciované testovanie a priestory danej prevádzky boli dodatočne vydezinfikované. Údajne nebolo nutné prerušenie činnosti danej prevádzky. Informáciu potvrdila aj samotná fabrika.

"Spoločnosť Volkswagen Slovakia eviduje jeden prípad pozitívne testovaného zamestnanca na ochorenie Covid-19. Ide o osobu z nevýrobnej prevádzky, ktorá bola testovaná ako dohľadaný kontakt," uviedla hovorkyňa automobilky Lucia Makayová. Ako dodala, v súlade s oficiálnymi usmerneniami štátnych inštitúcií boli bezodkladne podniknuté všetky potrebné opatrenia.

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 mld. eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii electric, ŠKODA CITIGOe iV. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok