Pribudla až stovka nakazených, druhá vlna bude výraznejšia

TA3 SITA TASR ČTK
19.8.2020 09:31

Najnovšie pribudlo na Slovensku až sto nových nakazených, čo znamená tretí najvyšší nárast od začiatku testovania. Najviac prípadov eviduje Senec, nasleduje Bratislava a Dunajská Streda. Podľa ministra zdravotníctva Krajčího bude druhá vlna pandémie výraznejšia ako tá prvá. Minister vyzval ľudí na zodpovednosť. Udalosti sme s vami sledovali online.

Pribudla až stovka nakazených, druhá vlna bude výraznejšia
SITA/AP (ilu)

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

23:32 Fínsko od pondelka zavedie povinnú karanténu pre cestujúcich z väčšiny krajín Európskej únie. Opatrenie sa nevzťahuje iba na osoby prichádzajúce z Talianska, Maďarska, Slovenska, Estónska a Litvy, kde sú počty nakazených za posledných 14 dní nízke.

22:36 Letecká spoločnosť Lufthansa sa dohodla s pilotmi na znížení nákladov. Za to im garantuje pracovné miesta. Nemecké aerolínie dosiahli v stredu dohodu s odborovou organizáciou Cockpit združujúcou pilotov týkajúcu sa balíka krátkodobých úsporných opatrení. Súčasťou balíka je zníženie odmien a dôchodkových benefitov rovnako ako úprava platov pilotov spoločnosti do konca tohto roka.

21:50 Grécke úrady zavádzajú na ostrove Mykonos a v regióne Chalkidiki, ktoré sú obľúbenými dovolenkovými destináciami, ďalšie opatrenia zamerané proti šíreniu nového koronavírusu. Deje sa tak po tom, čo sa zvýšil počet prípadov pochádzajúcich z daných oblastí.

Úrad civilnej ochrany informoval, že od piatku do 31. augusta budú zakázané všetky podujatia ako párty, náboženské procesie či trhy pod holým nebom. Zhromaždenia ľudí na verejnosti i v súkromnom prostredí budú obmedzené na deväť osôb. V reštauráciách budú môcť za jedným stolom sedieť len štyria ľudia, v prípade najbližších príbuzných ich môže sedieť za stolom šesť. Na Mykonose aj v Chalkidiki platí povinné nosenie ochranných rúšok, a to vo vnútorných aj vonkajších priestoroch.

virus-outbreak-greece-mykonos-65283-c2fc65c1834542388905db58f3e64a76_c0a80301-7a70-ee9b.jpg

21:36českej futbalovej lige sa objavil ďalší pozitívny test na koronavírus, najnovší prípad ohlásil v stredu vicemajster z Plzne. Zverenci slovenského trénera Adriana Guľu sa podrobia ďalším testom už vo štvrtok, pričom nový ročník Fortuna ligy by mali začať v piatok s Opavou. Budúci týždeň by mali nastúpiť aj v 2. predkole Ligy majstrov 2020/2021 proti holandskému AZ Alkmaar.

21:15 V Trenčianskom kraji je podľa hygienikov v súčasnosti najhoršia situácia v súvislosti so šírením koronavírusu. S pribúdajúcimi infikovanými preto úrady sprísňujú opatrenia. Tie sa týkajú štyroch okresov. Pozrite si reportáž.

20:55 Nórsko sa rozhodlo rozšíriť povinnosť desaťdňovej karantény pre osoby prichádzajúce z Británie, Rakúska, Grécka a Írska. Dôvodom je skutočnosť, že v uvedených krajinách narastá počet osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na nórske ministerstvo zahraničia.
Nariadenie vstúpi do platnosti v sobotu.

20:30 Taliansko zaznamenalo v stredu za posledných 24 hodín 642 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od 23. mája, keď zaznamenalo za deň 669 prípadov.

Taliansko má celkovo 255 000 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom 35 400 ľudí nákaze COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, doposiaľ podľahlo. Za posledných 24 hodín zaznamenali úrady sedem nových úmrtí ľudí, ktorí mali pozitívny test na koronavírus.

V Španielsku pribudlo za uplynulý deň 3715 potvrdených prípadov nákazy.

20:05 V Španielsku pribudlo za uplynulý deň 3715 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší denný prírastok od konca júna, keď v krajine skončili prísne obmedzenia pohybu. Väčšinu nových prípadov nákazy podľa údajov ministerstva zdravotníctva zaznamenali v niektorých z koronavírusom najviac postihnutých oblastí, a to v autonómnom spoločenstve Madrid (1535), v Baskicku a Aragónsku (v oboch približne 470).

19:26 Neprehliadnite ani naše Hlavné správy, zhrnuli sme do nich to najpodstatnejšie z dnešného dňa.

18:48 Snaha Chorvátska prilákať európskych turistov, obávajúcich sa dovolenky v iných destináciách, dostala v stredu ďalší úder - nové údaje totiž ukázali, že nákaza koronavírusom tam stále naberá silu. Za posledných 24 hodín zaznamenala balkánska krajina rekordných 219 prípadov infekcie.

17:45 Vo svete zúri pandémia koronavírusu, americké burzy však lámu rekordy. Akciový index S&P 500 zmazal všetky straty, ktoré mu začiatkom roka spôsobila kríza. Na nové historické maximum sa vyšplhala aj technologická burza Nasdaq.

17:35 Koronavírusové testy vo futbalových kluboch slovenskej Fortuna ligy odhalili ďalšie dva pozitívne prípady hráčov. Jeden prípad je v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Pozitívne testovaní hráči budú izolovaní v karanténe, zvyšok kádra preruší spoločný tréningový proces.

17:15 Minister financií má budúci týždeň rokovať so zdravotnými poisťovňami, ktoré pre koronakrízu očakávajú výpadok na zdravotnom poistení viac ako 216 miliónov eur. Podľa Eduarda Hegera je táto suma nižšia ako pôvodne predpokladali.

16:46 Francúzske mesto Toulouse nariadilo v stredu povinné nosenie rúšok na všetkých vonkajších verejných priestranstvách s cieľom obmedziť šírenie koronavírusu. Toulouse je štvrté najväčšie mesto vo Francúzsku a vôbec prvé, ktoré nariadilo plošné nosenie rúšok vo vonkajších priestoroch.

16:35 Väčšina nových zaznamenaných prípadov nákazy sa objavila vo firme, ktorá zamestnáva sezónnych pracovníkov. Podľa televízie JOJ ide o poľnohospodársku firmu AgroMačaj. Táto spoločnosť má pracoviská v Bratislave, Trnave a Galante.

16:24 Bosna a Hercegovina zaregistrovala v stredu ďalší prudký nárast v počte pacientov infikovaných koronavírusom - nových prípadov infekcie za posledných 24 hodín je 340 a zomrelo aj ďalších 12 ľudí. Informovali o tom miestne zdravotnícke úrady.

16:08 Pozitívne prípady koronavírusu potvrdili aj na cudzineckej polícii v Dunajskej Strede. Infikovaných má byť podľa portálu tvnoviny.sk sedem ľudí, päť policajtov a dve civilné zamestnankyne. Cudzinecká polícia otvorí v piatok a fungovať bude v obmedzenom režime.

15:58 Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch a hlavná hygienička Jarmila Rážová predstavili konkrétne pravidlá pre nosenie ochranných rúšok, ktoré budú od 1. septembra opäť povinné aj vo vnútorných priestoroch a hromadnej doprave.

15:45 Z 80 prípadov nákazy koronavírusom dovezených do Slovinska pochádza 64 z Chorvátska, informovali slovinské zdravotnícke úrady. Zároveň odporučili svojim občanom, aby sa čo najskôr vrátili domov, inak budú musieť ísť do karantény na 14 dní. Uviedla to chorvátska tlačová agentúra HINA.

15:31 Počet nakazených v Libanone sa v dôsledku ničivej explózie, ku ktorej došlo pred viac ako dvoma týždňami v prístave v hlavnom meste Bejrút, výrazne zvýšil - v krajine evidovali za posledných sedem dní viac ako 2600 infikovaných. Počas prvých šiestich mesiacov trvania pandémie pritom registrovali celkovo 5000 prípadov nákazy.

15:28 Grécke úrady zaznamenali v utorok 269 nových prípadov ochorenia Covid-19, čo je najvyšší denný nárast od 26. februára, keď sa v krajine vyskytol prvý prípad tohto ochorenia. V snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy úrady rozšíria protivírusové opatrenia na ostrove Mykonos a v pobrežných oblastiach polostrova Chalkidiki.

15:18 Tunisko bude vyžadovať test na koronavírus od návštevníkov zo všetkých krajín. Oznámil to tuniský minister zdravotníctva. Zatiaľ však nie je jasné, od kedy má táto povinnosť platiť.

15:15 Minister vnútra Roman Mikulec uviedol, že ak bude dôvod na zvolenie ústredného krízového štábu, tak ho zvolá. Potvrdil, že je v neustálom kontakte s hlavným hygienikom Jánom Mikasom a sleduje aj situáciu v okolitých štátoch. Minister zdravotníctva Marek Krajčí uviedol, že 27. augusta zasadne konzílium epidemiológov. Pripustil, že pred týmto dátumom môžu prijať nové opatrenia.

15:07 Iránske úrady oznámili, že počet obetí v dôsledku nákazy presiahol 20 000. Prekonanie ďalšieho míľnika v šírení ochorenia Covid-19 prichádza v čase, keď táto krajina eviduje od začiatku pandémie viac ako 350 000 prípadov tohto ochorenia. Irán je tiež najviac zasiahnutou krajinou v tomto regióne.

14:46 Vedci z Univerzitnej nemocnice v Amsterdame v spolupráci s ďalšími výskumnými inštitúciami objavili protilátky proti novému typu koronavírusu v materskom mlieku žien, ktoré boli pozitívne testované na vírus SARS-Cov-2.

14:35 Pod vyšší počet pozitívne testovaných na nový koronavírus za utorok sa podľa Krajčího podpísal aj fakt, že počas víkendu sa testuje menej a na začiatku pracovného týdňa sa intenzívnejšie dohľadávajú kontakty s pozitívne testovanými.

14:30 Minister zdravotníctva Marek Krajčí vyzval firmy, aby si "oprášili" svoje krízové plány a v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva rešpektovali všetky protiepidemiologické opatrenia aj pri zamestnávaní sezónnych pracovníkov. Uviedol to po rokovaní vlády v reakcii na to, že väčšina nových prípadov nákazy sa objavila vo firme, ktorá zamestnáva sezónnych pracovníkov. Podľa informácií Krajčího má ísť o Ukrajincov, no nešpecifikoval, o akú firmu ide.

14:25 Ministerka kultúry Natália Milanová avizovala stretnutie s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, aby vyrokovala pre kultúrnu obec viac peňazí. Ako ďalej uviedla po rokovaní vlády, rezort kultúry v tejto chvíli nemá k dispozícii ďalšie financie. Stretnutie s ministrom hospodárstva by sa malo uskutočniť budúci týždeň.

14:05 Vo Francúzsku sa od septembra opäť sprísnia pravidlá pri nosení rúšok. Povinné budú už aj na pracoviskách a v školách. O tom, ako obyvatelia krajiny Galského kohúta tieto opatrenia prijali, sme sa rozprávali s našou spolupracovníčkou v Paríži Alenou Vrbovskou.

13:55 V Trenčianskom kraji pribúdajú pozitívne testovaní na ochorenie Covid-19. Podľa hygienikov je tam v súčasnosti najhoršia situácia. Od štvrtka preto v kraji sprísnia opatrenia.

13:40 Fínska premiérka Sanna Marinová, ktorá sa v utorok nechala otestovať na nový druh koronavírusu, v stredu oznámila, že výsledky sú negatívne. Pre pretrvávajúce dýchacie problémy však bude aj naďalej pracovať z domu. Ak človek vykazuje symptómy a mohol by tak nákaze vystaviť ostatných, je dôležité, aby nešiel do práce, napísala Marinová na Twitteri.

13:37 Koronavírusová pandémia by mala byť príležitosťou vybudovať čestnejšiu a ekologickejšiu spoločnosť, povedal pápež František na pravidelnej stredajšej generálnej audiencii. Zároveň dodal, že sa už nemôžeme ako ľudstvo vrátiť k situácii spred koronakrízy, ak by to malo znamenať "sociálne nepomery" a "ničenie životného prostredia".

13:20 Očkovanie pre 25 miliónov obyvateľov Austrálie proti koronavírusu by malo byť povinné, vláda však zabezpečí, aby bolo bezplatné. Povedal to austrálsky premiér Scott Morrison. Výnimky by sa mali týkať len ľudí, ktorým očkovanie neodporúčajú lekári zo zdravotných dôvodov. Morrison uviedol, že riziko je príliš vysoké na to, aby nákaza nebola pod kontrolou: "Hovoríme tu o pandémii, ktorá ničí globálnu ekonomiku a zabila stovky tisíc ľudí".

13:10 Plánovaný stredajší zápas 1. predkola Ligy majstrov medzi KÍ Klaksvík a Slovanom Bratislava sa neuskutoční. Podľa medializovaných informácií o tom rozhodla UEFA s tým, že na Faerských ostrovoch sa má hrať v piatok. Slovenský tím však môže nastúpiť iba s "novými" hráčmi - teda tými, ktorí doteraz neboli v dejisku zápasu.

12:47 Fakultná nemocnica Trnava je pre druhú vlnu pandémie Covid-19 pripravená izolovať kliniku infektológie a v prípade potreby reprofilizovať pre pacientov s týmto ochorením ďalších viac ako 200 lôžok iných pracovísk.

12:32 Nájomníci, ktorí využívajú mestské nebytové priestory v Bardejove, zaplatia o polovicu nižšie nájomné. Ide o prevádzky, ktoré museli byť pre pandémiu zatvorené. Rozhodli o tom v stredu na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva bardejovskí poslanci.

12:15 Na Slovensku podľa úradu v súčasnosti nezaznamenávame komunitné šírenie ochorenia Covid-19, ide o lokálne ohraničené ohniská nákazy.

„Zväčša ide o sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Na jednotlivých pracoviskách bolo doteraz potvrdených spolu viac ako 30 pozitívnych prípadov zo stoviek už testovaných zamestnancov. Dnes a počas najbližších dní je naplánované testovanie ďalších zamestnancov, vrátane externej dopravnej obsluhy,“ uvádza úrad.

12:14 Podstatná časť potvrdených prípadov ochorenia Covid-19 za uplynulý deň bola zaznamenaná vo firme, ktorá má pracoviská v Bratislave, Trnave a Galante. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva SR.

12:12 Kontrolný hygienický bod v podobe exteriérového stanu otvorili v Trebišove pri najviac využívanom vstupe do rómskej komunity. Stan tvorí zázemie pre prácu asistentov podpory zdravia s obyvateľmi rómskych komunít počas pandémie. Poskytujú im informácie, ako sa chrániť pred ochorením, či usmerňujú osoby s cestovateľskou anamnézou.

11:50 V snahe detekovať aj bezpríznakových jedincov a spomaliť tak šírenie infekcie, plánuje Británia zvýšiť počet testov na koronavírus. Oznámil to britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Týmto spôsobom by sa mala "vyplniť medzera" v odhaľovaní skutočného počtu nakazených, keďže mnohí z nich môžu byť infikovaní a príznaky koronavírusu neprejavovať.

11:36 Odmeny za nasadenie počas pandémie Covid-19 žiadajú aj lekárnici. Rozhodnutie vlády odmeniť iba časť zdravotníckych pracovníkov nepovažuje Slovenská lekárnická komora za systémové, ani za správne. "Mrzí nás, že ani táto vláda – ako ďalšia v poradí – nepovažuje farmaceutov za zdravotníckych pracovníkov, napriek deklaráciám o využívaní odborných kompetencií farmaceutov, či už pred voľbami, alebo v samotnom programovom vyhlásení vlády," uviedol prezident komory Ondrej Sukeľ.

11:20 Prvé skupiny obyvateľstva v Nemecku by mohli byť proti koronavírusu, ktorému na celom svete podľahlo už takmer 800 000 ľudí, zaočkované už začiatkom roku 2021. Uviedol to šéf Inštitútu Paula Ehrlicha Klaus Cichutek. "Ak údaje z tretej fázy testovania ukážu, že vakcíny sú účinné a bezpečné, prvé vakcíny by mohli byť schválené začiatkom budúceho roka," povedal šéf PEI.

11:08 Fínsko oznámilo, že zo zoznamu tzv. "zelených", čiže bezpečných krajín vylúči po niekoľkých mesiacoch viaceré európske štáty vrátane Nemecka, Nórska či Dánska. Do Fínska však budú môcť naďalej cestovať ľudia zo Slovenska, Maďarska, Lotyšska či Estónska aj bez povinnosti podstúpiť dvojtýždňovú samoizoláciu či bez toho, aby museli preukázať, že majú na vstup do Fínska opodstatnený dôvod.

10:50 Čierna Hora a Srbsko v stredu obnovili lety spoločnosti Montenegro Airlines do Belehradu, ktoré Srbsko prerušilo 26. mája v reakcii na odmietnutie Podgorice otvoriť svoje hranice pre občanov Srbska motivované obavami zo šírenia koronavírusu SARS-CoV-2. V opačnom smere,z Belehradu do čiernohorských miest Podgorica a Tivat, obnovila svoje lety aj letecká spoločnosť Air Serbia, uviedla v stredu chorvátska agentúra HINA.

10:37 Už o dva týždne sa otvoria brány škôl. Opatrenia prijaté v súvislosti s ochorením Covid-19 sa výrazne dotkli aj fungovania škôl. Školské lavice preto na jar niekoľko mesiacov zívali prázdnotou. Sú školy na nový školský rok pripravené? O tejto téme sme sa rozprávali s predsedníčkou Združenia základných škôl Alenou Petákovou.

10:27 Najviac nových nakazených eviduje okres Senec, zaznamenali tam 23 prípadov nákazy. Bratislava má 21 nakazených, Dunajská Streda 11. V okresoch Žilina a Trenčín evidujú šesť nových nakazených, v Prešove a Galante päť. Trnava a Michalovce majú tri nové prípady, Nitra, Košice a Pezinok dva. Jeden nový prípad majú okresy Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Bytča, Sobrance, Trebišov, Malacky, Čadca, Bánovce nad Bebravou, Medzilaborce, Skalica a Tvrdošín.

10:16 Minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý prezradil o nových prípadoch viac, má zlé správy. Druhá vlna bude výraznejšia ako tá prvá, situácia sa zhoršuje u nás aj všade okolo. Minister vyzval ľudí na zodpovednosť a na dodržiavanie hygienických nariadení.

10:12 Hospitalizovaných s potvrdeným ochorením Covid-19 je 41. Z toho štyria sú na JIS a štyria na pľúcnej ventilácii.

10:00 Informáciu o presne 100 nových nakazených potvrdilo aj Národné centrum zdravotníckych informácií. Je to tretí najvyšší nárast nakazených od začiatku testovania. Začiatkom apríla sme zaznamenali 101 nových nakazených, v polovici apríla 114. Celkovo tak evidujeme na Slovensku 3022 pozitívne testovaných.

Počas uplynulého dňa urobili spolu 3684 testov. Vyliečilo sa 17 pacientov.

9:53 Duel 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov medzi tímom KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov a slovenským šampiónom ŠK Slovan Bratislava je údajne ohrozený. Dôvodom má byť ďalší pozitívny prípad na ochorenie Covid-19 vo výprave Slovana, nie však u hráča. "Belasí" v utorok na svojom webe referovali o negatívnom teste na koronavírus u všetkých svojich hráčov, nespomenuli však členov realizačného tímu. Testy celej výprave slovenského klubu urobili po prílete do krajiny.

9:42 Na Ukrajine zaznamenali do stredajšieho rána 1967 nových prípadov ochorenia Covid-19, čo je dosiaľ najvyšší denný prírastok za 24 hodín. Vyplýva to z údajov monitorovacieho systému, ktorý patrí pod ukrajinskú Radu pre národnú bezpečnosť a obranu, informuje agentúra Ukrinform. V rovnakom období sa 812 chorých vyliečilo a 28 zomrelo.

9:29 Na Slovensku podľa premiéra pribudla stovka nových prípadov. Napísal to na Facebooku ešte predtým, ako nové čísla zverejnilo Národné centrum zdravotníckych informácií. V statuse tiež nepriamo kritizoval prezidentkino veto. "100 ... čo by sme dnes všetci dali za možnosť vedieť o tých, ktorí prišli z nebezpečných krajín a ignorujú povinnosť nahlásiť sa na Úrade verejného zdravotníctva!" napísal Igor Matovič.

9:20 Počas uplynulého dňa v Česku zaznamenali 282 nových prípadov nákazy koronavírusom, aktívnych prípadov je 4934. Urobili 6808 testov. Od začiatku pandémie v krajine testy potvrdili spolu 20483 infikovaných, celkový počet úmrtí je 401.

9:10 Epidémia koronavírusu zmenila preferencie ľudí, ktorí čoraz viac túžia po vlastnom, pokojnom mieste na oddych.

9:00 Tradičné krajské oslavy výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku budú pre pandémiu tento rok skromnejšie. Po zasadnutí Krízového štábu Trenčianskeho okresu o tom informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Oslavy budú obmedzené na 500 ľudí, verím, že to aj s pani starostkou obce Uhrovec dokážeme zvládnuť. Program sme zmenili tak, že pri pamätníku SNP sa len položia vence, nasledovať budú krátke príhovory a potom sa pôjde do Uhrovca,“ skonštatoval Baška s tým, že tradičných sprievodných aktivít, akými sú napríklad ukážka klasických bojov z druhej svetovej vojny či pochod Nesmrteľného pluku, sa návštevníci tento rok nedočkajú.

Tradičných sprievodných aktivít, akými sú napríklad ukážka klasických bojov z druhej svetovej vojny či pochod Nesmrteľného pluku, sa návštevníci tento rok nedočkajú.

8:30 Bývalú novinárku Chrystiu Freelandovú vymenovali za novú ministerku financií - ako prvú ženu v dejinách Kanady.
Freelandová, ktorú do funkcie vymenoval premiér Justin Trudeau, nahradí Billa Morneaua. Ten v pondelok ohlásil svoju rezignáciu. Morneauovo rozhodnutie prišlo po etickom škandále a údajných nezhodách s premiérom Justinom Trudeauom týkajúcich sa výdavkov na oživenie ekonomiky zasiahnutej koronavírusovou pandémiou.

Kanada zažíva najhoršiu hospodársku krízu od druhej svetovej vojny z dôvodu pandémie koronavírusu.

canada-trudeau-cabinet-22791-1898b5f437174f16903a0606e3f76f7b_c0a80401-c05d-7543.jpg

8:00 Holandský premiér Mark Rutte sprísnil odporúčané opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

7:30 Čierna Hora odložila začiatok školského roka o mesiac, na 1. októbra, pre obavy zo šírenia ochorenia COVID-19. Ministerstvo školstva uviedlo, že nariadenie sa týka materských škôl a škôl a že sa rozhodlo na základe odporúčaní odborníkov na zdravotníctvo. Začatie vyučovania podľa pôvodného plánu by za súčasnej epidemiologickej situácie "predstavovalo riziko pre zdravie detí", dodalo ministerstvo.

7:00 Školský rok sa začne riadne, 2. septembra. Školská dochádzka je povinná. Uviedol to minister školstva Branislav Gröhling, ktorý hovoril aj o viacerých opatreniach, ktoré sa pre pandémiu zavádzajú.

6:30 Odmeny za nasadenie v prvej línii v boji s koronavírusom dostanú napokon všetci zdravotníci, ktorí reálne riskovali v prvej línii. Na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Igor Matovič. Ešte v pondelok pritom vyhlásil, že sa odmeny nebudú týkať lekárov a platia len pre zdravotné sestry, policajtov, vojakov a hasičov.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok