PR správa

Dovolenka výletnou loďou s novými bezpečnostnými opatreniami

PR
13.8.2020 14:54

Talianska vláda odsúhlasila návrat dovolenkových lodí a nový bezpečnostný protokol, ktorý by mal chrániť hostí, posádku, ale aj ľudí v prístavoch. Costa cruises plánuje reštartovať prevádzku 6. septembra 2020, takmer 5 mesiacov po tom, čo ju zastavili.

Dovolenka výletnou loďou s novými bezpečnostnými opatreniami
PR

Návrat lodí do prevádzky bude postupný. Prvá loď, ktorá sa uvedie do prevádzky je Costa Deliziosa, 6. septembra 2020, ktorá sa bude plaviť z Terstu cez východné Stredomorie. Nasledovať bude Costa Diadema, 19. septembra 2020, ktorá sa bude plaviť v západnom stredomorí z prístavu Janov.

Po prijatí bezpečnostného protokolu talianskou vládou, Costa cruises pracuje s rôznymi autoritami a prístavmi, aby zabezpečili dôkladný a bezpečne organizovaný návrat plavieb.  Na realizácii protokolu sa podieľalo niekoľko popredných inšitutúcií, RINA, zdravotnícke zariadenia, prístavy, nezávislí experti koordinovaný s V.I.H.T.A.L.I. (Value in Health Technology and Academy for leadership and Innovation).

Costa Safety protokol spĺňa všetky nariadenia a podmienky, ktoré vyžaduje talianska vláda a európske bezpečnostné autority. Medzi významné zmeny, s ktorými sa ľudia stretnú pri plavbe na lodi sú: 
1. väčšia digitalizácia a automatizácia procesov 
2. kontrolné stanoviská na meranie teploty
3. povinne nižšia obsadenosť 
4. bezpečnostný a zdravotnícky materiál ako rúška, dezinfekcia na verejných priestranstvách, dostupné testy na COVID19
5. bufetový spôsob stravovania sa nahradí servírovaním jedla pri stoloch s minimálnym kontaktom medzi pasažiermi
6. fakultatívne výlety sú poriadané partnermi, ktorí dodržiavajú bezpečnostné nariadenia schválené talianskou vládou
7. sanitácia verejných priestranstiev  a kajút niekoľkokrát denne 
8. cirkulácia vzduchu je zabezpečená cez nové filtre, ktoré garantujú výmenu vzduchu z vonkajších do vnútorných  priestorov s minimálnou vnútornou cirkuláciou

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok