PR správa

Štartuje projekt Futbal v meste

PR
12.8.2020 14:02

Únia ligových klubov, ktorá riadi najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž Fortuna ligu a jej partneri na čele s generálnym o.z. BILLA ľuďom, odštartovali spoločný projekt s názvom Futbal v meste.

Štartuje projekt Futbal v meste
PR

Projekt s rovnakým názvom realizovala ÚLK aj v sezóne 2018/2019. Súčasný Futbal v meste nadväzujena prvý ročník akcie. „Pôvodne sa mal projekt uskutočniť v mesiacoch apríl – jún 2020, pre šíriace saochorenie COVID-19, ktoré spôsobilo celosvetovú pandémiu, sme však boli nútení projekt posunúť najesennú časť fortunaligovej sezóny 2020/2021,“ ozrejmuje na úvod prezident ÚLK Ivan Kozák.

Futbal v meste oficiálne otvorili na unikátnej tlačovej konferencii priamo na parkovisku BILLAv Bratislave. Je to výstižné, veď práve na ulici, v centrách najväčších miest na Slovensku, sa bude Futbal v meste počas septembra a októbra tohto roka odohrávať a o.z. BILLA ľuďom je generálnympartnerom podujatia. Futbal v meste je futbalová roadshow v piatich mestách na Slovensku (Košice,Žilina, Nitra, Banská Bystrica a Bratislava). Hlavnou časťou projektu je turnaj detí do 11 rokov, naktorý sa môžu registrovať amatérske futbalové družstvá na www.futbalvmeste.sk . Okrem tohtoturnaja sú na programe aj ďalšie aktivity a pripravený je celý rad futbalových atrakcií.

ivan-kozk-a-tom-stao-si-symbolicky-vymenili-dresy_c0a80501-d92d-6377.jpg

„Teší nás spojenie s významným partnerom, ako je BILLA, resp. o.z. BILLA ľuďom. Futbal v mesteprinášame už druhým rokom. V sezóne 2018/2019 sme navštívili 12 miest na celom Slovensku. Bolisme všade tam, kde sa vtedy hrala naša liga. Hlavnou myšlienkou je vytiahnuť futbal zo štadiónov nanámestia, verejné plochy, dostať futbal bližšie k ľuďom, pretože vnímame dôležitosť väzby našichklubov na komunitu. V tomto roku bude Futbal v meste zameraný najmä na deti, mladé futbalovétalenty. V našej lige majú množstvo vzorov, ktoré ich môžu inšpirovať k takej kariére, ako dosiaholambasádor projektu Martin Dúbravka. Pripravených je množstvo cien, turnajov i futbalových atrakcií.V čase pandémie je o to náročnejšie priniesť podobný projekt, veríme však, že to najhoršie máme zasebou a podobných podujatí bude už len pribúdať,“ hovorí prezident ÚLK Ivan Kozák.

Symbolickým aktom zahájenia spoločného projektu bola výmena dresov na tlačovej konferenciiprezidenta ÚLK Ivana Kozáka a predsedu predstavenstva o.z. BILLA ľuďom Tomáša Staňa. „Občianskezdruženie BILLA ľuďom od svojho vzniku inšpiruje svojich zamestnancov i širokú verejnosť k zdravémuživotnému štýlu a k športovaniu, ktoré k nemu neodmysliteľne patrí. Teší nás, že z pozície generálnehopartnera projektu Futbal v meste, môžeme aj my prispieť k popularizácii mládežníckeho futbalu na Slovensku a podporiť tak naše talenty. Zároveň veríme, že takýmito aktivitami dokážeme inšpirovať ajďalšie deti a ich rodičov k aktívnemu a zdravému životnému štýlu,“ povedal Tomáš Staňo.

Ambasádorom turnaja je slovenský reprezentant a brankár Newcastle United FC Martin Dúbravka. „Futbal v meste je výborný projekt. Akýkoľvek čas strávený na ulici s loptou na nohe je lepší ako predtelevíznou obrazovkou doma. Hodnotím to veľmi pozitívne. Verím, že akcia bude motivujúca pre deti.Je to perfektný turnaj, chlapci sa môžu konfrontovať so svojimi kamarátmi v rovnakom veku, majúmožnosť vyhrať množstvo cien vrátane nákupu športového vybavenia. Viem, aké to bolo, keď sommalý. Som veľký fanúšik tohto projektu,“ prihováral sa prostredníctvom videa na tlačovke Dúbravka.

futbal-v-meste-03_0a14036f-d95b-b416.jpg

Po štyroch regionálnych kolách, ktoré sa uskutočnia v septembri tohto roka, bude nasledovaťvyvrcholenie turnaja, finále 7. októbra pred bratislavskou Euroveou. Víťazné družstvá získajúmnožstvo cien v celkovej hodnote 10.000 EUR od generálneho partnera o.z. BILLA ľuďom. ProjektFutbal v meste je súčasťou Grassroots programu SFZ. Turnaje sa uskutočnia v rámci UEFA Grassrootsweek.

KEDY A KDE BUDE FUTBAL V MESTE

12.9.2020: Žilina (Hlinkovo námestie)
15.9.2020: Nitra (Mestský park na Sihoti)
19.9.2020: Košice (Aupark)
26.9.2020: Banská Bystrica (OC Terminal)
7.10.2020: Bratislava (finále, Eurovea)

ČO BUDE FUTBAL V MESTE OBSAHOVAŤ

Na vyhradenej zóne vyrastú futbalové atrakcie pre malých i veľkých milovníkov najpopulárnejšej hryna svete - bude sa konať turnaj vo FIFA 20 na herných konzolách Sony playstation, no fanúšikoviafutbalu tu nájdu aj ďalšie atrakcie.
- E-ŠPORTOVÝ TURNAJ VO FIFA 2020: Na konzolách Sony playstation sa rozohrá samostatnýturnaj pre registrovaných hráčov o ceny a takisto si bude môcť FIFA zahrať i verejnosť.
- LED INTERAKTÍVNA MULTIBALL STENA: Atraktívna interaktívna a moderná stena. Zapojenieverejnosti, súťaže o ceny.- FREESTYLE ZÓNA: Pozri si vystúpenie freestylerov a nauč sa profesionálne triky od nich.
- AUTOGRAMIÁDY PROFESIONÁLNYCH FUTBALISTOV: Vypýtaj si autogram od svojho idolu.
- ZÁPAS FUTBALOVÝCH OSOBNOSTÍ: Niekedy boli hviezdy, dnes sú to mená, ktoré majú stálečo ponúknuť. Pozrite sa, ako vedia hrať futbal Vittek, Ďurica, Medveď, Kožlej, Slovák, a iní.
- BILLA ČERSTVÉ OBČERSTVENIE: Generálny partner o.z. BILLA ľuďom si v spolupráci s BILLA pre vás pripravili vždy čerstvé občerstvenie.

O spoločnosti

Spoločnosť BILLA, s.r.o., ktorá je súčasťou REWE International AG, pôsobí na Slovensku od roku 1993.Je lídrom v segmente supermarketov. V súčasnosti ich prevádzkuje viac ako 150 a zamestnáva viacako 4 500 pracovníkov. V supermarketoch priemernej rozlohy 900 m² BILLA ponúka široký sortimentznačiek, vrátane vlastných aj diskontných. Dominantnými medzi vlastnými značkami cenovo výhodnéprodukty Clever, výrobky pod značkou BILLA, organické produkty BILLA BIO a domáca Slovenskáfarma. Rovnako dôležitý je v ponuke podiel čerstvých produktov v oblasti lahôdok, pečiva, ovocia,zeleniny a mliečnych výrobkov.

O občianskom združení BILLA ľuďom

Občianske združenie BILLA ľuďom vzniklo v septembri 2016 s cieľom podporovať aktivity blízkehodnotám spoločnosti BILLA, zameraným na deti, rodinu a zdravú výživu. Okrem toho sa zameriavana spájanie zamestnancov, obchodných partnerov, ako aj širokú verejnosť. Medzi prvé projektyobčianskeho združenia patrí práve spolupráca s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska.
Kontakt: Jana Gregorovičová – podpredseda o. z. BILLA ľuďom, E-mail: j.gregorovicova2@billa.sk,Tel.: +421 911 093 530

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok