Máme nové ohnisko nákazy, prezradili viac o nových prípadoch

TA3 TASR
12.8.2020 12:37

Najväčší počet nových prípadov nákazy najnovšie zaznamenali v Galante. Novým ohniskom je firma Fekollini s viac než 500 zamestnancami, ktorá vyrába a distribuuje známe bagety a sendviče. Podľa ÚVZ sú nové prípady ochorenia najmä úzke kontakty s už potvrdenými prípadmi, ale aj importované zo zahraničia. Komunitné šírenie zaznamenané nebolo.

Máme nové ohnisko nákazy, prezradili viac o nových prípadoch
SITA/AP (ilu)

V prípade okresu Bánovce nad Bebravou, ktorý spadá do pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Trenčíne, ide o kontakty už potvrdených prípadov v rámci identifikovaného ohniska nákazy. Úrad zároveň v spolupráci so zainteresovanými subjektmi prijíma všetky potrebné protiepidemické a režimové opatrenia na zamedzenie ďalšieho šírenia.

RÚVZ so sídlom v Galante identifikoval ďalšie prípady ochorenia v jednej z firiem v predmetnom okrese, pričom ide o epidemiologickú súvislosť s už potvrdeným prípadom. Testovaní sú všetci zamestnanci firmy, úzkym kontaktom je nariadená izolácia a rovnako sú testovaní. Protiepidemické opatrenia vrátane testovania sú zabezpečené aj v ubytovniach, v ktorých sa časť zamestnancov firmy zdržiava.

Vo firme Fekollini, ktorá vyrába plnené bagety a sendviče, zistili najmenej 24 prípadov nákazy. Spoločnosť po minulotýždňovom zistení kontaktov pozitívnych osôb medzi pracovníkmi dala otestovať viac ako 500 svojich zamestnancov, regionálna hygienička Iveta Šuleková predpokladá, že počet infikovaných sa môže zvýšiť. Výsledky sú len priebežné.

RÚVZ so sídlom v Trnave zaznamenal dva úzke kontakty, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti s prípadmi z okresu Galanta a dva importované prípady zo zahraničia. „Osoby rešpektovali aktuálne platné opatrenie ÚVZ SR, iniciatívne sa nahlásili na príslušný RÚVZ a do času obdržania výsledkov testov zotrvali v domácej izolácii,“poznamenáva ÚVZ SR.

Rovnako aj RÚVZ so sídlom v Dunajskej Strede zaznamenal dva úzke kontakty v epidemiologickej súvislosti s prípadmi z okresu Galanta, tretí prípad bol úzky kontakt s potvrdeným prípadom v podchytenom ohnisku v Dunajskej Strede. RÚVZ so sídlom v Bratislave aktuálne uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie v prípadoch ochorenia COVID-19 zistených vo jeho územnej pôsobnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok