Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chladiaci box Dam vákuovo izoluje a organizuje uložený obsah

Chladiaci box Dam vákuovo izoluje a organizuje uložený obsah
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší vákuovo izolovaný chladiaci box od spoločnosti Dam Coolers poskytne viac ako 24 litrový objem pre chladenie potravín a nápojov. Vývojárom sa pritom podarilo zmenšiť rozmery a váhu chladiča a pridali aj odnímateľné priehradky a podnosy pre lepšiu organizáciu vloženého obsahu.

Moderné rotačne tvarované chladiace boxy sa síce vyznačujú kvalitnou izoláciou, vďaka ktorej dokážu udržať ľad aj niekoľko dní, no je to na úkor celkovo väčšieho objemu a hmotnosti v porovnaní s bežnými prenosnými chladičmi. Vývojári zo spoločnosti Dam Coolers sa preto rozhodli vytvoriť ľahší a elegantnejší rotačne chladiaci box. Namiesto bežne používaných polyuretánových pien si pre izoláciu zvolili vákuovo izolované panely.

Rotačne tvarovaný chladiaci box Dam25.

Použitie tenkých vákuových panelov tak umožňuje zariadeniam Dam Coolers si zachovať steny, ktoré sú až o polovicu tenšie (približne 3 centimetre), ako v prípade niektorých rotačne tvarovaných chladiacich boxov s polyuretánovou výplňou. A to bez toho, aby sa obetovali chladiace schopnosti. Vákuové panely pritom prerušujú molekulárny pohyb medzi chladným vnútrom boxu a teplým vonkajším povrchom. Chladiče Dam25 majú tesnenie okolo veka a údajne dokážu udržať ľad zamrznutý až po dobu šiestich dní.

Tenké steny sa podpísali aj na nižšej hmotnosti a menších vonkajších rozmerov. Rotačne tvarované chladiace boxy Dam25 vážia len 6,6 kilogramu, no napriek tomu sú schopné udržať až 15 kilogramov ľadu. Okrem ľahkej a efektívnej konštrukcie si prinášajú aj ďalšiu užitočnú funkciu. Používateľ má k dispozícii odnímateľné priehradky, ktoré rozdelia otvorený interiér boxy na oddiely. Vďaka lepšej organizácii sa tak dá napríklad uchovávať jedlo oddelené od nápojov, mrazené jedlo oddelené od čerstvého jedla a tak ďalej. K dispozícii sú tiež aj malé podnosy, ktoré sa osadia na hornú časť chladiča a ponúkajú až 20 rôznych konfigurácií.

Rotačne tvarovaný chladiaci box Dam25.

Medzi ďalšie vlastnosti Dam25 patria odnímateľné protišmykové nožičky, bezpečnostné západky na veko a hliníkové rukoväte.

Nové rotačne tvarované chladiace boxy Dam25 sa dajú získať za 118 EUR prostredníctvom podpory prebiehajúcej start-up kampane na portáli Indiegogo. Distribúcia prvých kusov je pritom naplánovaná na august. V ponuke je aj väčší model Dam35, ktorý by mal byť uvedený na trh v októbri. No a vývojári pridali aj menšie mäkké chladiace tašky a batohy.

Rotačne tvarovaný chladiaci box Dam25.