Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI sa púšťa do vzdelávania a prináša už aj prvý produkt

DJI sa púšťa do vzdelávania a prináša už aj prvý produkt
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť DJI je pravdepodobne najznámejšia vďaka svojim spotrebiteľským a profesionálnym dronom či kamerovej technike. No minulý rok vydala aj vzdelávaciu robotickú platformu, ku ktorej sa teraz pripája prvý produkt už pod novou značkou DJI Education.

Rovnako ako minuloročný vzdelávací projekt v podobe štvorkolesového robota RoboMaster S1, aj novinka s názvom RoboMaster EP Core bola navrhnutá tak, aby prostredníctvom platformy STEAM (skratka pre vedu, techniku, inžinierstvo, umenie a matematiku) pomohla najmä starším deťom so vstupom do sveta robotiky, umelej inteligencie a programovania. Robot EP Core tak poskytne študentom s rôznou úrovňou znalostí, aby si mohli vyskúšať praktické možnosti robotiky a kódovania. Zároveň lektori získajú doplnkové materiály na podporu vzdelávacích projektov v triedach.

Štvorkolesový vzdelávací robot RoboMaster EP Core.

Robot RoboMaster EP Core má robustnú oceľovú konštrukciu základne so štyrmi veľkými kolesami a platformu, ktorá sa dá stavať, rozoberať a upravovať. K dispozícii sú štyri senzorické moduly, ktoré umožňujú napríklad pripojenie a napájanie senzorov tretích strán, zatiaľ čo doska základne je kompatibilná s blokmi stavebnice Lego pre kreatívne rozširovanie. Robot má rad portov, ktoré umožňujú pripojenie až 39 programovateľných komponentov, vrátane modulov tretích strán. Je už priamo vybavený robotickým ramenom s mechanizmom pre uchopovanie predmetov.

Štvorkolesový vzdelávací robot RoboMaster EP Core.

Študenti sa môžu s touto robotickou platformou ponoriť aj do vôd umelej inteligencie. Robot má inteligentný ovládač, ktorý podporuje šesť funkcií umelej inteligencie. Robot pritom registruje čiary na zemi či iné viditeľné značky, tlieskanie rúk a ďalšie gestá, ako aj rozpoznáva ľudí a iné roboty. To všetko s podporou programovacích jazykov, vrátane Scratch, Python, možnosťou ovládania z pohľadu prvej osoby cez FPV okuliare, nastaviteľného používateľského rozhrania a komunikácie medzi viacerými strojmi.

Učitelia majú k dispozícii súpravu nástrojov pre vývoj softvéru (SDK), ktorá im umožní vytváranie zaujímavých projektov, aby sa študenti mohli lepšie ponoriť to toho, ako to všetko funguje.

Vzdelávacia robotická platforma RoboMaster EP Core pod značkou DJI Education sa dá už predbežne objednať, no zatiaľ neboli zverejnené žiadne ceny.

Štvorkolesový vzdelávací robot RoboMaster EP Core.