Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung odhalil Note 20 a ďalšie nové zariadenia z rodiny Galaxy

Samsung odhalil Note 20 a ďalšie nové zariadenia z rodiny Galaxy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung predstavil v rámci svojej akcie uvedenia nového hardvéru Unpacked až päť hlavnýh nových zariadení z veľkej rodiny Galaxy. Popri dvoch modeloch smartfónov Galaxy Note20 tak pribudol aj nový skladací smartfón, tablet, slúchadlá do uší a inteligentné hodinky.

Najviac pozornosti zrejme pútal nový smartfón Galaxy Note 20. Ten v nadväznosti na minuloročné modely Note 10 prichádza v štandardnom aj Ultra prevedení. Oba modely získali rovnaký procesor Qualcomm Snapdragon 865 Plus, ktorý je tým najlepším pre smartfóny s operačným systémom Android v roku 2020. Okrem toho Note 20 a 20 Ultra podporujú 5G pripojenie, majú nainštalovaný najnovší Android 10 a samozrejme sa k nim dodáva slávne dotykové pero S Pen, ktoré má nižšiu latenciu ako kedykoľvek predtým.

Smartfón Samsung Galaxy Note 20 Ultra (vľavo) a Galaxy Note 20 (vpravo).

Model smartfónu Galaxy Note20 Ultra je nepochybne výkonnejší z dvojice. Má väčší 6,9-palcový displej oproti 6,7-palcovému displeju v Note 20. Displej pracuje tiež s vyššou obnovovacou frekvenciou (120 Hz oproti 60 Hz) a má tiež lepší zadný fotoaparát, aj keď oba telefóny majú nastavenie troch objektívov. Smartfón Note20 si prináša 8 GB operačnej pamäte RAM a 256 GB úložného priestoru, zatiaľ čo smartfón Note20 Ultra môže mať až 12 GB operačnej pamäte RAM a až 512 GB úložného priestoru.

Tieto rozdiely sa samozrejme odrazia aj na cene. Ta sa pre model Galaxy Note 20 začína na 999,99 dolároch, zatiaľ čo model Galaxy Note 20 Ultra vás bude stáť najmenej 1 299,99 dolárov. Note 20 bude dostupný vo farbách Mystic Bronze, Mystic Green a Mystic Grey. Model Ultra prichádza vo farbách Mystic Bronze, Mystic Black a Mystic White.

Smartfón Samsung Galaxy Note 20 Ultra (vľavo) a Galaxy Note 20 (vpravo).

Ďalším oznámeným zariadením je skladací smartfón Galaxy Z Fold2, nástupca pôvodného modelu Galaxy Fold, ktorý bol prvýkrát odhalený vo februári 2019. Z Fold2 pri otvorení odhalí väčší 7,6-palcový displej, zatiaľ čo zadný displej má uhlopriečku 6,2 palca. Vývojári údajne vylepšili aj fotografické systémy.

Hoci sú už známe farby, v ktorých bude nový skladací smartfón k dispozícii, konkrétne to sú Mystic Bronze a Mystic Black, spoločnosť Samsung oznámi ďalšie podrobnosti a informácie o cene a dostupnosti až v septembri tohto roku.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Tablety, slúchadlá do uší a inteligentné hodinky Galaxy

 

Spoločnosť Samsung však nezostala na svojom podujatí Unpacked len pri smartfónoch. Tablet Samsung Galaxy Tab S6 tak nahradí nový model Tab S7 s 11-palcovým OLED displejom a Tab S7+ s 12,4-palcovým LCD displejom. Tieto najnovšie prémiové tablety s operačným systémom Android sú označované za priamych konkurentov k tabletom iPad Pro od spoločnosti Apple.

Nové tablety od Samsungu dostali do výbavy najnovšie dotykové pero S Pen, možnosťou pripojenia 5G, obnovovaciu frekvenciu displeja až 120 Hz a konfigurácie, ktoré dosahujú až 8 GB operačnej pamäte a vnútorné úložisko s kapacitou až 256 GB. Okrem odlišných veľkostí displeja a inej technológie obrazového panela sú oba modely veľmi podobné. Poháňa ich procesor Snapdragon 865 Plus a používateľ má k dispozícii aj voliteľné puzdro s klávesnicou pre uľahčenie písania. Ceny začínajú od 649,99 dolárov za menší model Tab S7 a 849,99 dolárov za väčší model Tab S7+.

Tablet Samsung Galaxy Tab S7.

Nové inteligentné hodinky Galaxy Watch3 sú aktualizáciou pôvodných hodiniek Galaxy Watch z roku 2018, po ktorých v roku 2019 nasledovala športovejšia alternatíva Watch Active 2. Model Galaxy Watch3 opäť prichádza so softvérom Samsung Tizen, takže inteligentné hodinky budú fungovať aj so systémom Android a iOS. Okrem všetkých bežných funkcií na svoje zápästie dostanete aj sledovanie kyslíka v krvi a meranie krvného tlaku. Tieto doplnkové funkcie nebudú k dispozícii pri vydaní, no prídu neskôr prostredníctvom aktualizácie softvéru.

Rovnako ako minule, majú nové hodinky okolo krytu otočný rám. No spoločnosť Samsung tvrdí, že celkovo je toto nositeľné zariadenie o niečo tenšie a ľahšie ako pôvodné hodinky Galaxy Watch. Na výber sú 41 a 45 mm modely s 1,2-palcovým alebo 1,3 palcovým displejom. Cena menšieho modelu sa začína na 399,99 dolároch, zatiaľ čo väčší model stojí od 429,99 dolárov. Za príplatok sú v oboch prípadoch k dispozícii aj verzie s LTE.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch3.

V neposlednom rade uviedla spoločnosť Samsung na trh aj novú verziu svojich úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Galaxy Buds Live. Vďaka vylepšenému dizajnu v tvare fazule a technológii aktívneho potláčania okolitých ruchov by sa tak mohli stať dokonalým spoločníkom k novému smartfónu Galaxy Note 20.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Samsung Galaxy Buds Live.