Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Oppo chcú byť alternatívou k Apple Watch

Inteligentné hodinky Oppo chcú byť alternatívou k Apple Watch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak hľadáte niečo podobné ako sú inteligentné hodinky Apple Watch, no namiesto toho by ste chceli mať hodinky s operačným systémom od spoločnosti Google, potom by vás mohli zaujať nové Oppo Watch. Toto nositeľné zariadenie, ktoré bolo odhalené v Číne v marci, sa už dostáva aj do celého sveta.

Inteligentné hodinky Oppo Watch sú nabité funkciami, ako je monitorovanie srdcovej frekvencie, sledovanie kvality spánku či podporou technológie rýchleho nabíjania, ktorá nabije batériu do plnej kapacitu už za 75 minút. Používateľ si môže dokonca vytvoriť ciferník, ktorý bude štýlom zodpovedať jeho oblečeniu, ak si urobí fotografiu toho, čo má práve oblečené na sebe.

Väčší 46 mm model hodiniek Oppo s 1,91-palcovým AMOLED displejom si prináša možnosť LTE pripojenia a hlasového digitálneho trénera pre rôzne fyzické aktivity. Na rozdiel od menšieho modelu, používa kryt keramický aj plastový. Batéria by mala pritom vydržať približne 30 hodín používania. Hodinky sú k dispozícii v čiernej a lesklej zlatej farbe.

Inteligentné hodinky Oppo Watch.

Menšia 41 mm verzia hodiniek získala 1,6-palcový AMOLED displej a logicky aj váži o niečo menej. Nemá však podporu LTE ani hlasového trénera a kryt hodiniek nie je keramický, no rám je rovnako vyrobený zo zliatiny hliníka 6 000. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 24 hodín prevádzky. Táto verzia hodiniek sa dodáva v čiernej, ružovo zlatej a v hmlovo striebornej farbe.

Väčší 46 mm model hodiniek má na svojom displeji tiež zakrivené hrany, zatiaľ čo 41 mm verzia má plochú obrazovku. Spoločnosť Oppo to nazýva „3D displej s dvojitým zakrivením“ a údajne tak väčším hodinkám dodáva na elegancii. Obidve verzie inteligentných hodiniek Oppo Watch majú integrovaný GPS modul a podporujú služby hlasového asistenta Google. Hodinky disponujú 1 GB RAM a 8 GB úložného priestoru, pričom sú poháňané procesorom Qualcomm Snapdragon Wear 3100. Oba modely sú tiež odolné voči vode.

Inteligentné hodinky Oppo Watch.

Operačný systém Google Wear okrem iných bežných funkcií umožní používateľom sledovať svoje aktivity, používať Mapy Google na zápästí, sledovať nadchádzajúci rozvrh, pristupovať k službe Gmail a k rôznym aplikáciám na posielanie správ atď. Spoločnosť Oppo pridala aj svoju vlastnú aplikáciu HeyTap Health, ktorá so sebou priniesla ďalšie funkcie, ako je hlasový tréner.

Inteligentné hodinky Oppo Watch sa dostanú najskôr na trh v Európe a V Indii, neskôr bude nasledovať USA a ďalšie krajiny. Ceny vo Veľkej Británii boli stanovené na 229 GBP (približne 254 EUR) za 41 mm model a 369 GBP (asi 409 EUR) za 46 mm model hodiniek.

Inteligentné hodinky Oppo Watch.