Komunizmus ospevovala modelka z fotobanky. KSČM ju stiahla

TA3 TASR
4.8.2020 08:07

Mladá žena, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach na plagáte Komunistickej strany Čiech a Moravy s heslom "Byť komunistom je in", už ďalších stúpencov tejto strane neprinesie. Kvôli reakciám na tamojších sociálnych sieťach totiž jej autor dôrazne požiadal o stiahnutie diela, informoval internetový spravodajský portál Novinky.cz.

Komunizmus ospevovala modelka z fotobanky. KSČM ju stiahla
facebook.com/komunistickastranacechamoravy

Čiernobiela snímka ženy s červeným šálom okolo krku a zmieneným sloganom sa na verejnosti objavila minulý týždeň. Snímka pochádza z fotobanky a KSČM ho pre svoju propagáciu využila v rámci voľnej licencie. "Fotografia poškodzuje súkromie modelky a našu spoločnosť. Žiadame vás, aby ste ju okamžite odstránili," napísal českým komunistom holandský autor fotografie. Strana mu vyhovela a fotografiu prestala používať.

"Keď ide o seniorov, nikomu to nevadí," povedala Novinkám vedúca mediálneho úseku KSČM Helena Grofová. Holandský autor snímky bol podľa nej zjavne upozornený na diskusiu, ktorá sa v Česku okolo použitia danej fotografie rozbehla.

"Autor požiadal o jej stiahnutie s tým, že nechce modelku vystavovať nepríjemnostiam," uviedla Grofová. Ako dodala, strana využíva ilustračné fotografie z fotobanky pravidelne a dosiaľ nezaznamenala žiadny problém.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok