Britského exministra zadržali, obvinila ho žena z parlamentu

TA3 TASR
2.8.2020 08:08

Britského poslanca a bývalého ministra z vládnucej Konzervatívnej strany zadržala polícia po tom, ako ho žena pracujúca v parlamente obvinila zo znásilnenia, sexuálneho napadnutia a nátlaku. Metropolitná polícia politika nemenovala, vo vyhlásení však uviedla, že začala vyšetrovanie.

Britského exministra zadržali, obvinila ho žena z parlamentu
SITA/AP (ilu)

Podľa policajného vyhlásenia muža - päťdesiatnika zadržali v sobotu dopoludnia "pre podozrenie zo znásilnenia". V sobotu večer ho prepustili s podmienkou, že sa v polovici mesiaca znova polícii prihlási. Trestné oznámenie na politika spomína štyri prípady sexuálnych deliktov a napadnutia od júla 2019 do januára 2020, dodala polícia. Podľa informácií Sky News podala oznámenie mladá žena, ktorá pracuje v parlamente.

Správu o zadržaní nemenovaného exministra priniesli ako prvé noviny Sunday Times vo svojom internetovom vydaní v sobotu večer, keď bol ešte politik na policajnej stanici. Podľa tejto správy žena - dvadsiatnička najskôr o svojich obvineniach informovala straníckych predstaviteľov, následne sa obrátila na políciu.

Hovorca Konzervatívnej strany vo vyhlásení uviedol: "Berieme všetky obvinenia tohto charakteru nanajvýš vážne. Keďže je táto vec teraz v rukách polície, bolo by nenáležité sa k nej ďalej vyjadrovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok