NHL sa opäť rozbehla, Tatar pri výhre Montrealu nebodoval

TA3 TASR
2.8.2020 07:58

Zámorská hokejová NHL sa po štyriapolmesačnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu opäť rozbehla. Montreal Canadiens zvíťazili v prvom zápase predkola rozšíreného play off nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení. Slovenský reprezentant Tomáš Tatar odohral 18:11 minúty, no nebodoval.

NHL sa opäť rozbehla, Tatar pri výhre Montrealu nebodoval
SITA/AP

V úvodnom zápase rozšíreného play off zvíťazili hráči Caroliny Hurricanes nad New Yorkom Rangers 3:2. Ujali sa tak vedenia v sérii predkola play off, ktorá sa hrá na tri víťazstvá. Duel sa hral v Toronte, jednom z dvojice "hub cities", teda neutrálnych dejísk. V Toronte sa rozložilo 12 tímov z Východnej konferencie, v Edmontone tucet mužstiev zo Západnej konferencie. Na finále oboch konferencií a na finále play off sa všetky kluby presunú do Edmontonu.

Edmonton svoj prvý zápas po reštarte nezvládol a prehral s Chicagom 4:6. Hrdinom "jastrabov" bol český útočník David Kubalík, ktorý prispel k triumfu dvoma gólmi a troma asistenciami. Dva zásahy pridal Jonathan Toews. V drese "olejárov" nadviazali na výkony pred prestávkou Conor McDavid i Leon Draisaitl, ktorí dosiahli bilanciu 1+2.

Šancu dohrať súťažnú sezónu dostalo 24 z 31 klubov, sedem najhorších tímov v základnej časti už nepokračuje. Najlepšie štyri tímy z oboch konferencií majú istú účasť v 1. kole play off a zabojujú v skupine o nasadenie. Zvyšných 16 klubov zabojuje o účasť v 1. kole play off v predkole na tri víťazné zápasy.

Carolina - NY Rangers 3:2
/stav série: 1:0/

Edmonton - Chicago 4:6

/stav série: 0:1/



NY Islanders - Florida 2:1
/stav série: 1:0/



Pittsburgh - Montreal 2:3 pp
/stav série: 0:1/


Calgary - Winnipeg 4:1
/stav série: 1:0/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok