Vírus má klientka i pracovníčka. Resocializačné zariadenie izolovali

TA3 TASR
31.7.2020 13:13

Resocializačné zariadenie vo Vyšehradnom v Nitrianskom Pravne je v karanténe. Hygienici tam nedávno potvrdili nový koronavírus u jednej z jeho klientok a jednej zamestnankyne. Informovala o tom regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.

Vírus má klientka i pracovníčka. Resocializačné zariadenie izolovali
SITA/AP (Ilustračná fotografia)

"V nariadenej karanténe v resocializačnom zariadení vo Vyšehradnom je 23 klientov a 11 zamestnancov," spresnila Tornócziová. Karanténu tam nariadili hygienici po tom, ako testy potvrdili u dvoch ľudí nový koronavírus. Testom sa podrobili i ostatní klienti a zamestnanci. "Zatiaľ vyšli negatívne. Vykonáme ešte opakované testy," avizovala regionálna hygienička.

Klientka, u ktorej testy potvrdili nový koronavírus, podľa nej pracovala v jednom z obchodov v Prievidzi, v ktorom mali pozitívne testy celkom tri predavačky. "Predavačky sú v karanténe. Pretestovali sme aj všetkých ostatných zamestnancov. Zatiaľ všetci vyšli negatívne a čakajú na opakované testovanie. Zákazníci sa nemusia báť. Riziko nákazy je totiž v tomto prípade minimálne. Zamestnanci používajú rúška, majú ochranné plexisklá," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok