Čoraz viac mladých trpí ochorením COVID-19, upozorňuje WHO

TA3 SITA
30.7.2020 18:39

Svetová zdravotnícka organizácia upozorňuje, že čoraz viac mladých Európanov trpí ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Šéf WHO pre Európu Hans Kluge povedal, že v súčasnosti pozorujú prudký nárast najmä vo vekovej kategórii od 20 do 39 rokov.

Čoraz viac mladých trpí ochorením COVID-19, upozorňuje WHO
SITA/AP

Medzi krajiny, v ktorých evidujú nárast infikovaných spomedzi mladých ľudí, patria aj Francúzsko a Nemecko. Podľa odborníkov mladí udržiavajú častejšie sociálne kontakty. Kluge dodal, že aj on má dve dcéry a chápe, že nechcú byť počas leta zatvorené vo vnútri.

Množstvo mladých Európanov pre Euronews uviedlo, že niektoré aspekty života sa zmenili, no stretávajú sa s približne rovnakým počtom priateľov, ako pred vypuknutím pandémie, i keď možno menej často, keďže veľa podujatí je zrušených.

Kluge poznamenal, že nárast počtu infikovaných je do značnej miery spôsobený "zmenami správania sa ľudí". Dodal, že odborníci v oblasti zdravotníctva musia zmeniť spôsob komunikácie s mladými ľuďmi. "Najhoršie je obviňovanie niekoho," vyhlásil s tým, že mladých treba motivovať pozitívnymi správami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok