V kauze korupcie v štátnych rezervách obvinili viacero osôb

TA3 TASR
30.7.2020 16:35

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil vo štvrtok v prípade akcie Rezerva 2 štyri fyzické a jednu právnickú osobu. Akcia sa týka korupcie v Správe štátnych hmotných rezerv SR. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

V kauze korupcie v štátnych rezervách obvinili viacero osôb
TASR/Martin Bauman (Ilustračná fotografia)

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil štyri fyzické a jednu právnickú osobu pre viacero skutkov kvalifikovaných ako porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, legalizácia príjmu z trestnej činnosti a podplácanie," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Keďže v celej veci sa uskutočňujú procesné úkony, polícia ďalšie informácie v súčasnosti poskytnúť nemôže. NAKA v stredu 29. 7. opätovne zasahovala v prípade korupcie v SŠHR SR. V rámci akcie Rezerva vykonávala zaisťovacie úkony v Žilinskom a Trenčianskom kraji.

Pre pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu odvolala vláda Igora Matoviča z postu predsedu SŠHR v marci Kajetána K. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho následne obvinil z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Sudca ho vzal do takzvanej kolúznej väzby. Obvinený odmieta obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

NAKA ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok