Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aceso: 360 stupňová bezdotyková dezinfekcia vecí v domácnosti

Aceso: 360 stupňová bezdotyková dezinfekcia vecí v domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacero štúdií poukazuje, že povrch smartfónov môže byť živnou pôdou pre baktérie. Pridajte aj také kľúče, peňaženku, slúchadlá či diaľkový ovládač od televízora a zamyslite sa, ako často tieto veci čistíme? Asi nie tak často, ako by bolo potrebné. Zmeniť by to mohlo nové štýlové dezinfekčné zariadenie.

Dezinfekčné zariadenie Aceso čistí často používané predmety, bez zanechania akýchkoľvek špinavých chemických zvyškov, pomocou UV-C svetla, ktoré účinne ničí baktérie na povrchoch. Takmer každý predmet, ktorý každodenne používame, sa dá bezpečne umiestniť do zariadenia, ktoré sa môže pochváliť dostatočne veľkým priestorom na dezinfekciu viacerých domácich potrieb súčasne. Od hračiek, zubných kefiek, kľúčov, až po smartfóny či slúchadlá.

Dezinfekčné zariadenie Aceso.

Keďže UV-C svetlo môže byť škodlivé pre pokožku a oči, bolo zariadenie Aceso špeciálne navrhnuté s ochranným povlakom proti UV žiareniu a radiačným štítom, aby sa zabránilo úniku UV žiarenia. Keď používateľ vloží predmety do zariadenia, veko utesní komoru, v ktorej prebieha dezinfekcia. Aby sa predišlo krížovej kontaminácii, veko sa zatvára mávnutím ruky pred zariadením, bez stláčania akýchkoľvek tlačidiel.

Vnútorný priestor komory v zariadení poskytuje 360 stupňovú dezinfekciu. Vývojári pritom integrovali ďalšie patentované mechanizmy, ktoré výrazne znižujú počet slepých miest. Tým by sa mala zabezpečiť dôkladná dezinfekcia inak neprístupných plôch, a to aj pri čistení viacerých predmetov v rovnakom čase. Po dokončení dezinfekcie sa ultrafialové svetlo automaticky vypne ešte pred uvoľnením zámku a otvorením veka.

Dezinfekčné zariadenie Aceso.

Štýlový tvar zariadenia umožňuje jeho umiestnenie na rovný povrch alebo zavesenie na stenu. Domáci sanitizér Aceso je napájaný nabíjateľnou batériou, takže je prenosný a netrčia z neho žiadne káble. Dá sa pritom nabíjať aj pomocou nabíjačky ku smartfónu.

Dezinfekčné zariadenie Aceso sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter v sume od 145 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 199 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v októbri 2020.

Dezinfekčné zariadenie Aceso.