Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly herný smartfón od Lenovo získal výsuvnú selfie kameru

Rýchly herný smartfón od Lenovo získal výsuvnú selfie kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Lenovo uviedol nový herný smartfón Legion Phone Duel, ktorý obsahuje aj technológiu 5G a je to jeden z prvých telefónov s výkonným procesorom Snapdragon 865 Plus od spoločnosti Qualcomm.

Nový herný smartfón Lenovo Legion Phone Duel má 6,65-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 320 x 1 080 pixelov, ktorý pracuje s obnovovacou frekvenciou až 144 Hz. Telefón je navrhnutý pre hranie hier na cestách a konkrétne pre hranie v režime na šírku. Tomu sa prispôsobila aj 20-megapixelová selfie kamera, ktorá doslova vyskočí zo strany tela smartfónu (zhora širšej strany, ak ho držíte v režime na šírku). Okrem výsuvnej selfie kamery má používateľ k dispozícii 64-megapixelový a 16-megapixelový ultraširoký fotoaparát na zadnej strane.

Herný smartfón Lenovo Legion Phone Duel.

Rýchly procesor Snapdragon 865 Plus podporuje 12 GB alebo 16 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska môže byť 256 GB alebo až 512 GB, zatiaľ čo 5 000 mAh batéria je v skutočnosti na dve 2 500 mAh batérie. Spoločnosť Lenovo tvrdí, že počas hrania náročných hier udržuje telefón v chlade technológia tekutého chladenia. Vďaka rýchlemu 90-wattovému nabíjaniu sa batérie nabijú z nuly na 100 percent kapacity už za 30 minút. No súčasne sa používajú dva dostupné nabíjacie porty USB-C.

S napájacími káblami, ktoré sa pripájajú zo spodnej strany telefónu v režime na šírku môže používateľ počas nabíjania bez problémov pokračovať v hraní. Chýba však podpora bezdrôtového nabíjania. Medzitým duálne reproduktory smerujú dopredu a podporia zážitok poriadnym ozvučením. Prostredníctvom Wi-Fi 6 sa dajú pripojiť bezdrôtové slúchadlá, no telefónu chýba možnosť fyzického pripojenia slúchadiel cez konektor.

Herný smartfón Lenovo Legion Phone Duel.

Samotný dizajn sa drží herného zamerania smartfónu, s možnosťou programovateľného RGB osvetlenia na zadnej strane alebo možnosťou červenej či modrej farebnej schémy. Telefón váži 239 gramov v najhrubšom bode meria 9,9 milimetra.

Stremovanie hier priamo na YouTube alebo Twitch uľahčuje softvérová výbava, ktorá do herného záznamu automaticky zakomponuje do malého okna aj zábery zo selfie kamery. Čistý a zreteľný komentár zachytávajú štyri mikrofóny s redukciou okolitého šumu. Herný smartfón sa môže pochváliť aj dvomi tlačidlami v rohoch, ktoré uľahčia ovládanie hier. Spoločnosť Lenovo tiež sľubuje viacero vylepšení softvéru pre zlepšenie odozvy na dotykovom vstupe a zvýraznenie hmatovej spätnej väzby, ako aj uľahčenie pripojenia klávesnice, myši či dokonca aj externého monitora.

Herný smartfón Lenovo Legion Phone Duel je momentálne bohužiaľ dostupný len a trhu v Číne, za cenu začínajúcu sa od 4 150 CNY (približne 506 EUR). Neskôr v tomto roku by sa mal dostať aj na Európsky trh.

Herný smartfón Lenovo Legion Phone Duel.