Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Storypod dokáže zabaviť deti pomocou rozprávok a piesní aj bez displeja

Storypod dokáže zabaviť deti pomocou rozprávok a piesní aj bez displeja
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti milujú rozprávky, ktoré hrajú dôležitú úlohu pri ich vývoji a radi si nechajú opakovať ten istý príbeh znova a znova. Storypod je inteligentný reproduktor, ktorý deťom umožní nielen počúvať ich obľúbené rozprávky, ale aj prehrávať hudbu a vzdelávať sa cez interaktívne hry. To všetko zábavnou formou, aj s pomocou roztomilých postavičiek z priadze.

V súčasnosti môžeme vidieť, že aj veľmi malé deti sa zabávajú pozeraním obsahu na displejoch smartfónov či tabletov. Existujú však obavy z negatívnych účinkov obrazoviek na vývoj detského mozgu. Svetová zdravotnícka organizácia dokonca neodporúča, aby deti mladšie ako 18 mesiacov trávili akýkoľvek čas pozeraním sa na displej a obmedzenie sledovania na maximálne jednu hodinu denne odporúča pre deti mladšie ako päť rokov. No v dnešnej dobe môže byť ťažké odtrhnúť deti od farebných obrazoviek. Zmeniť to chce zariadenie Storypod, ktoré ich prinúti zapojiť aj trocha ich fantázie.

Detský bezdrôtový reproduktor Storypod.

Storypod nemá žiaden displej a je to v podstate inteligentný reproduktor, ktorý je schopný sprostredkovať 360 stupňové ozvučenie a je vybavený viacerými funkciami. Vonkajšia povrchová časť sa dá vymeniť za rôzne farebné variácie a prevedenia, zatiaľ čo farebné tlačidlá v hornej časti zariadenia sa používajú na prehrávanie a ovládanie hlasitosti, či na hranie rôznych interaktívnych hier. V spodnej časti jednotky je zabudované dokonca nočné svetlo, vďaka čomu môže byť reproduktor ideálny doplnkom ku detskej posteli.

Zdôraznená vlastnosť zariadenia Storypod je čítačka NFC čipov a zabudovaný magnet v hornej časti, ktorý umožňuje spustenie zvuku, keď dieťa na vrchol umiestni roztomilú figúrku z priadze, ktorá sa volá Craftie. Každá Craftie potom aktivuje cez NFC čip spustenie unikátneho obsahu z reproduktora Storypod pri prvom umiestnení Craftie na zariadenie. Figúrky sú dokonca dvojjazyčné a dodávajú hudbu a rozprávky v angličtine aj španielčine.

Detský bezdrôtový reproduktor Storypod.

V knižnici Storypod už existuje viac ako 300 nahrávok, ktoré poskytnú viac ako 30 hodín rozprávok a piesní, vrátane klasík ako Robin Hood, Popoluška, Cesta okolo sveta za 80 dní a Tajná záhrada. Existujú tiež postavičky myCraftie, ktoré prehrávajú správy, príbehy alebo vtipy zaznamenané priateľmi a rodinou pomocou aplikácie Storypod.

Samotné zariadenie váži 1,2 kilogramu a má rozmery 14 x 14 x 14 centimetrov. Lítium-iónová batéria má výdrž až sedem hodín prehrávania na jedno nabitie. Vstavaná 16 GB SD karta dokáže uložiť približne 800 hodín zvuku. Okrem štandardného konektora pre slúchadlá je k dispozícii aj možnosť bezdrôtového pripojenia prostredníctvom technológií Wi-Fi a Bluetooth 4.2.

Detský bezdrôtový reproduktor Storypod sa dá získať za 75 dolárov prostredníctvom podporu start-up kampane na portáli Kickstarter. Dostupný by mal byť od decembra tohto roku.

Detský bezdrôtový reproduktor Storypod.