Aktívnych prípadov je v ČR menej, ukázala to mimoriadna revízia

TA3 TASR
26.7.2020 20:13

Počet aktívnych prípadov nákazy novým koronavírusom predstavuje v Česku momentálne číslo 3479, čo je pokles o 1775. Vyplýva to z aktualizovaných nedeľňajších údajov, ktorých revíziu tento týždeň nariadil minister zdravotníctva Adam Vojtěch

Aktívnych prípadov je v ČR menej, ukázala to mimoriadna revízia
SITA/AP

Počet aktívnych prípadov nákazy novým koronavírusom predstavuje v Česku momentálne číslo 3479, čo je pokles o 1775. Vyplýva to z aktualizovaných nedeľňajších údajov, ktorých revíziu tento týždeň nariadil minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Pri predchádzajúcej aktualizácii v sobotu o polnoci v Česku pritom ešte evidovali 5254 aktívnych prípadov infikovaných. Pokles ich počtu nie je chybou, ale doplnením zo strany krajských hygienických úradov, vysvetlil Vojtěch pre Deník N.

"Ako som minulý týždeň avizoval, požiadali sme KHS (Krajskú hygienickú stanicu) o aktualizáciu počtu vyliečených. Z dôvodu vyťaženosti pri epidemiologickom vyšetrovaní došlo najmä v Moravskosliezskom kraji a v Prahe k oneskoreniu v zadávaní dát, čo je pochopiteľné, pretože prioritou bolo zamedzenie šíreniu infekcie," uviedol minister s tým, že bude s hygienikmi hľadať riešenie, aby sa podobné oneskorenie v zadávaní údajov už nezopakovalo.

Počet vyliečených sa podľa najnovších štatistík zvýšil z 9590 na 11 423. Ako povedal šéf zdravotníckych štatistikov, zmeny v údajoch boli spôsobené tým, že hygienici ich v poslednom období nestíhali aktualizovať.

V Česku sa doteraz novým koronavírusom nakazilo celkovo 15 273 osôb - v sobotu pribudlo 131 nových prípadov a v nedeľu 61. Vojtěch plánuje na pondelňajšej tlačovej konferencii predstaviť systém troch pohotovostných stupňov, ktoré by mali aktuálny stav šírenia ochorenia COVID-19 ukazovať na úrovni krajov a okresov, povedal minister v Českej televízii. Takzvaný semafórový systém rozdelí jednotlivé regióny na základe rizika výskytu koronavírusu.

V Česku sa doteraz novým koronavírusom nakazilo celkovo 15 273 osôb - v sobotu pribudlo 131 nových prípadov a v nedeľu 61.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok