Český hokejista prehral boj so vzácnou rakovinou srdca

TA3 TASR
24.7.2020 14:22

Český hokejista Ondřej Buchtela zomrel vo veku 20 rokov po krátkej a ťažkej chorobe. Talentovaný obranca prehral boj so vzácnou rakovinou srdca. Informovali o tom viaceré české médiá, na sociálnych sieťach to potvrdil aj oficiálny účet českého národného tímu.

Český hokejista prehral boj so vzácnou rakovinou srdca
TASR (Ilu)

Emotívny odkaz napísala na instagram aj jeho priateľka: "Nebojte sa o neho, povstane na večnosti." Buchtela prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami v Česku, zahral si na svetovom šampionáte do 18 rokov. Nedávno mu však odhalili zhubný nádor na srdci s metastázami.

Hokejová verejnosť sa po tejto správe spojila v jeho podpore. Medzi nimi aj slovenskí hráči Juraj Valach, Marek Hovorka a Libor Hudáček. Buchtela na túto pomoc reagoval slovami: "Rád by som si aspoň čiastočne splnil nejaké sny a zážitky, kým nebude neskoro."

Sústrasť vyjadril už aj český hokejový zväz. Portál idnes.cz citoval prezidenta Českého hokeja Tomáša Krála: "Život je občas nesmierne krutý. Vážna choroba, ktoré u Ondreja prepukla, vyvolala obrovskú vlnu hokejovej solidarity a z ohlasov, ktoré sme dostali viem, že všetci na neho budeme spomínať len v najlepšom. V mene českého hokeja chcem vyjadriť úprimnú sústrasť jeho rodine, najbližším a kamarátom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok