Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic testuje sledovací systém pre autonómnu jazdu v konvoji

Panasonic testuje sledovací systém pre autonómnu jazdu v konvoji
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic sa rozhodla otestovať svoj nový robotický mobilný systém, ktorý využíva tri elektrické invalidné vozíky vybavené autonómnou funkciou sledovania v konvoji „follow-the-leader“. Testy sa vykonávajú v areáli železničnej stanice v japonskom Tokiu.

Keď sa robotické systémy stanú sofistikovanejšími, budú sa stále viac presúvať do nášho každodenného života. No aby všetko fungovalo tak ako má, musia byť schopné pracovať v chaotickom, nepredvídateľnom ľudskom prostredí. To znamená veľa testovania v reálnom svete. Do takýchto testov sa zapája aj japonská spoločnosť Panasonic, ktorá vidí potenciál nielen pre mobilné zariadenia pre jednotlivcov, ale aj pre autonómnu jazdu skupiny mobilných zariadení v konvoji.

Panasonic využíva pritom tri elektrické invalidné vozíky, ktoré vybavil svojou autonómnou funkciou sledovania. Testy, ktoré budú prebiehať až do septembra, sa uskutočňujú v normálne uzavretej časti železničnej stanice Takanawa Gateway Station v Minato v Tokiu. Cieľom je posúdiť, ako dobre fungujú zariadenia v poloprevádzkovom prostredí.

Test autonómneho sledovacieho systému pre jazdu mobilných zariadení v konvoji.

Spoločnosť tvrdí, že prvý z troch elektrických invalidných vozíkov bude obsluhovať zamestnanec stanice, zatiaľ čo druhý a tretí robot bude nasledovať prvý automaticky, tak ako malé kačice nasledujú svoju matku. Kľúčovým prvkom je schopnosť robotov brzdiť automaticky. Ak niekto vstúpi pred robota, môže spomaliť alebo zastaviť a potom, keď sa prekážka odstráni, znova sa pohne.

Cieľom je nakoniec vyvinúť systém mobility, ktorý odstraňuje prevádzkovateľa a môže pracovať úplne autonómne bez obsluhy, čím sa otvára cesta k oveľa sofistikovanejším aplikáciám.