Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Yamaha vyráža na cesty s rýchlym elektrickým bicyklom Civante

Yamaha vyráža na cesty s rýchlym elektrickým bicyklom Civante
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yamaha Bicycles má pôsobivú minulosť vo svete elektrických bicyklov, keďže už v roku 1993 uviedla na trh prvý bicykel s elektrickou asistenciou na svete. Teraz prináša svoj prvý e-bicykel s elektrickým pohonom triedy 3, ktorý nesie názov Civante.

Rám, motor, batériu a ďalšie komponenty nového elektrického bicykla Civante si Yamaah vyrába sama. Kabeláž je vedená hliníkovým rámom, aby sa dosiahol čistý vzhľad a v ráme sú nachystané otvory pre osadenie blatníkov a stojanov na prevoz nákladu.

E-bicykel Civante disponuje elektrickou asistenciou triedy 3, čo znamená, že jeho motor PWSeries SE, ktorý je osadený pri pedáloch, môže jazdcovi pomáhať v šliapaní pri maximálnej rýchlosti až 45 km / h. K dispozícii sú štyri úrovne výkonu a motor dosahuje krútiaci moment až 70 Nm. Senzorový systém pritom meria krútiaci moment pedála, rýchlosť bicykla a kadenciu, aby viac alebo menej pomáhal prispôsobiť asistenciu meniacemu sa terénu a potrebám jazdca.

Elektrický bicykel Yamaha Civante.

Uzamykateľná 500 Wh lítium-iónová batéria „s dlhou výdržou“ sa dá vybrať pre jej nabíjanie v interiéri, pričom výrobca oznámil, že vďaka technológii rýchleho nabíjania sa dostane z 0 na 80 percent kapacity len za jednu hodinu nabíjania. V strede riadidiel sa nachádza ultifunkčný LCD displej s podporou Bluetooth, ktorý zobrazuje aktuálnu rýchlosť, stav batérie, dojazd, režimy asistencie a ďalšie funkcie.

Elektrický bicykel Yamaha Civante.

Civante dostal do výbavy 27,5-palcové aerodynamické kolesá s pneumatikami, ktoré sú odolné voči prepichnutiu s reflexnými bočnicami a hladkým dezénom, dvojitý predný prevod a 10-stupňový zadný prevod s prehazdovačkami Shimano STI a hydraulické kotúčové brzdy. Riadidlá sú potiahnutie korkovou páskou, aby počas jazdy tlmili niektoré vibrácie.

Nový elektrický bicykel Yamaha Civante sa dostane do predaja tento mesiac, za odporúčanú maloobchodnú cenu 3 399 dolárov.

Elektrický bicykel Yamaha Civante.