Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus Nord prináša ideálnu rovnováhu medzi výkonom a cenou

OnePlus Nord prináša ideálnu rovnováhu medzi výkonom a cenou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus uviedla na trh svoju vlajkovú loď smartfónu OnePlus 8 v apríli tohto roku. Teraz prichádza s novým modelom strednej triedy OnePlus Nord, ktorého jasným cieľom je poskytnúť dokonalú rovnováhu medzi výkonom a cenou.

Nový smartfón OnePlus Nord získal procesor Snapdragon 765G a tak z hľadiska výkonu je o krok nižšie ako vlajková loď OnePlus 8 s procesorom Snapdragon 865. No nie je to nijak výrazný pokles, ktorí by používatelia nejako výraznejšie vnímali. K dispozícii sú pritom verzie s 8GB operačnej pamäte RAM a 128 GB vnútorným úložiskom alebo s až 12 GB RAM a 256 GB interného úložiska.

Smartfón OnePlus Nord.

Na zadnej strane sa uhniezdil rovnaký 48-megapixelový senzor ako v OnePlus 8, ku ktorému sa pridávajú ďalšie tri: 8-megapixelový ultraširoký, 2-megapixelov makro a 5-megapixelový senzor pre meranie hĺbky priestoru. Na prednej strane sa nachádza selfie kamera, ktorá v sebe kombinuje 32-megapixleový + 8 megapixelový ultraširoký objektív.

Z pohľadu zobrazenia si OnePlus Nord môže povedať, že je veľmi blízko ku kvalite vlajkocej lode. Jeho 6,44-palcový AMOLED displej má rozlíšenie 2 400 x 1 080 pixelov a môže sa pochváliť pôsobivou obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Po displejom, ktorý je lemovaný tenkým rámom, sa nachádza snímač odtlačkov prstov.

Smartfón OnePlus Nord.

K tomu všetkému treba pridať podporu 5G konektivity a technológiu Warp Charge 30T pre rýchle nabíjanie batérie s kapacitou 4 100 mAh. Vďaka tomu by sa kapacita batérie mala dostať z 0 až na 70 percent len za pol hodiny nabíjania. No smartfónu chýba podpora bezdrôtového nabíjania a vodotesnosť. No bez týchto funkcií sa dá žiť, ak je cena prijateľná.

Keď už padla reč o cene, nový smartfón OnePlus Nord s 8GB RAM / 128 GB úložiskom stojí 379 GBP (približne 418 EUR) a model s 12 GB RAM / 256 GB úložiskom dostal cenovku 469 GBP (okolo 517 EUR). Predaj by sa mal začať 4. augusta.

Smartfón OnePlus Nord.