Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fľaša na vodu, ktorá sa rýchlo poskladá na vreckovú veľkosť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bulharskí vývojári zo spoločnosti DiFold vytvorili novú fľašu na vodu, ktorá vychádza z japonských skladačiek origami. Po vyprázdnení poslednej kvapky sa dá pomocou integrovaných záhybov rýchlo zložiť do malých rozmerov, aby sa mohla dať bez problémov uložiť do vrecka alebo kabelky.

Opakovane použiteľná skladacia fľaša na vodu DiFold Origami Bottle má objem 750 ml a chce ako trvalo udržateľné riešenie prispieť k zníženiu odpadu jednorazových plastových fliaš. Okrem toho však prináša aj výrazne pohodlnejšiu možnosť prenášania. Namiesto toho, aby ste celú fľašu so sebou ťahali, keď je prázdna, môžete si ju jednoducho poskladať v priebehu niekoľkých sekúnd a vložiť do vrecka, tašky, kabelky, či kdekoľvek inde, kde sa bežná tvrdá fľaša na vodu jednoducho nezmestí.

Opakovane použiteľná skladacia fľaša na vodu DiFold Origami Bottle.

Kľúčom k úspechu fľaše Origami Bottle, rovnako ako v prípade papierových predlôh skladačiek, ktoré prepožičali fľaši aj názov, sú záhyby. Séria vopred zložených záhybov, ktoré sa ovíjajú okolo tela fľaše a prebiehajú diagonálne smerom nadol, umožní rýchle zloženie tela z výšky 20 centimetrov na výšku niečo cez 5 centimetrov.

Opakovane použiteľná skladacia fľaša na vodu DiFold Origami Bottle.

Zaujímavé je, že keď je fľaša Origami Bottle zložená, zachováva si tento tvar a stojí na svojom mieste. Fľaša je pritom navrhnutá tak, aby vydržala silný tlak vyvíjaný na hornú alebo dolnú časť. Vývojári použili ako materiál termoplastický elastomér, ktorý je bez zápachu, bez chuti a je recyklovateľný. Fľaša sa dá vyčistiť pomocou kefy a tiež sa dá umývať v umývačke riadu.

Origami Bottle je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 28 EUR. Spoločnosť DiFold plánuje začať expedíciu prvých kusov v januári 2021.

Opakovane použiteľná skladacia fľaša na vodu DiFold Origami Bottle.