Obeť vírusu medzi politikmi. Exminister sa nakazil vo väzení

TA3 TASR
18.7.2020 18:17

Bývalý alžírsky minister pre telekomunácie Músá Binhamádí (67), ktorého vyšetrovali pre podozrenie z korupcie, zomrel na chorobu COVID-19, oznámil v sobotu jeho brat.

Obeť vírusu medzi politikmi. Exminister sa nakazil vo väzení
SITA/AP (ilu)

Binhamádí zomrel v piatok v nemocnici v hlavnom meste Alžír, kam ho prepravili po tom, čo sa začiatkom júla nakazil koronavírusom vo väzení. Binhamádí bol blízkym spolupracovníkom niekdajšieho prezidenta Abdala Azíza Butefliku. Od septembra 2019 bol vo vyšetrovacej väzbe. Podozrievali ho z účasti na korupčnom škandále alžírskej firmy Condor Electronics.

Buteflika bol najdlhšie slúžiacim alžírskym prezidentom. Odstúpil v apríli minulého roku po tom, čo stratil podporu armády počas rozsiahlych protestov v krajine. Po Buteflikovom odstúpení úrady spustili vyšetrovanie viacerých členov jeho vlády vrátane Binhamádího. Začiatkom júla odsúdili na dlhoročné tresty prominentného alžírskeho podnikateľa Alího Haddada a jeho štyroch bratov. Ešte predtým odsúdili aj exprezidentovho brat Saída Buteflika či dvoch bývalých šéfov tajných služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok