Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slovenský skladací bicykel Sharvan prispôsobí svoju veľkosť deťom i dospelým

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
16. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K najobľúbenejším a najrozšírenejším „približovadlám“ na kratšie vzdialenosti patria nepochybne bicykle. Pri ich kúpe však musíme myslieť aj na vhodný priestor pre uskladnenie. Medzi mestskými cyklistami, ktorí kladú dôraz predovšetkým na praktickosť a úsporu priestoru začala preto výrazne stúpať popularita kompaktných skladacích bicyklov.

Okrem toho, že veľa miesta naozaj nepotrebujú, dá sa s nimi aj oveľa jednoduchšie cestovať. Slovenský vynález však ide ešte ďalej. Skladací bicykel s názvom Sharvan totiž hravo prispôsobí svoju veľkosť deťom i dospelým, vďaka čomu ho môže zdieľať celá rodina.

Podľa viacerých zdrojov siaha história bicyklov do konca 18.teho storočia. O 100 rokov neskôr sa už objavujú aj zmienky o prvých skladacích modeloch. No a dnes je už takzvaná „skladačka“ súčasťou moderného života množstva ľudí.

„Tento skladací bicykel, ktorému sme dali meno Sharvan, je určený predovšetkým pre mestskú cyklistiku a pre ľudí, ktorí riešia problém s odkladacím priestorom, či je to doma, v práci, alebo v dopravnom prostriedku,“ hovorí pán Dušan Manduľák, CEO, 1. Prešovská nástrojáreň.

Prednosti skladačiek sa snaží do svojich modelov zakomponovať množstvo svetových výrobcov bicyklov. Slovákovi Dušanovi Manduľákovi však na trhu stále chýbal model, ktorý by dokázal uspokojiť všetky vekové kategórie. Keďže nič podobné nenašiel, bicykel si v spolupráci s kolegami zo skupiny LPH navrhli sami.

„Rodičia iste poznajú situácie, že im dieťa z bicykla vyrastie a potrebujú ho posúvať ďalej. Ja som však chcel bicykel, ktorý by rástol s dieťaťom a vedela by ho využívať celá rodina.“

Strojárom z Prešova, aj vďaka ich inovatívnym technológiám, sa to podarilo. A tak je dnes na svete bicykel, ktorý už na jeseň 2019, na svetovom veľtrhu EUROBIKE v Nemecku, stihol prekvapiť mnohých dlhoročných výrobcov.

„Posed cyklistu by mal byť pohodlný a cyklista by sa nemal hrbiť. Bicykel Sharvan má niekoľko posuvných mechanizmov, vďaka ktorým si ho viete prispôsobiť na požadovanú výšku a rozmer. A prispôsobiť ho tak na bezpečnú a komfortnú jazdu.“

Jedným z najdôležitejších komponentov v tomto smere je „hrebeňový“ prevod, ktorý dokáže rám bicykla predĺžiť. Rovnako tak môže používateľ veľmi rýchlo upraviť aj nastavenie sedadla a riadidiel.

„Vďaka posuvným mechanizmom môže bicykel Sharvan využívať dieťa od výšky 120 centimetrov, až po dospelú osobu. Všetky mechanizmy boli niekoľko sto tisíc krát testované a sú maximálne bezpečné, čo potvrdil aj Technický skúšobný ústav v Piešťanoch.“

Pozornému pohľadu neujde, že bicykel Sharvan vyzerá ultra moderne najmä vďaka svojmu rámu. Práve ten je najväčšou inováciou a technickou ozdobou bicykla. Namiesto zvárania rámových konštrukcií totiž vývojári pri jeho tvorbe stavili na pevné kompozitné materiály.

„Rám bicykla je vyrábaný technológiou vstrekovania termoplastov. Použitý materiál je polyamid plnený uhlíkovým vláknom, čo spôsobuje, že rám je bezpečný, tuhý a pružný. Samotný výrobný proces trvá len dve minúty.“

Bicykel Sharvan je navyše jedným z prvých dopravných prostriedkov, ktorého farbu si doslova naladíte podľa aktuálnej nálady a chuti.

„Rám bicykla pokrývajú plastové vymeniteľné kryty. Podľa svojej vôle si ho môžete personifikovať alebo prispôsobiť firme a firemnej kultúre. Samotná výmena trvá len niekoľko minút a môžeme to prirovnať k výmene plastového krytu na mobilnom telefóne.“

Unikátny vynález dostáva svoju podobu na východe Slovenska. Takmer všetky komponenty pritom pochádzajú z našej krajiny. Vzhľadom na svoje dlhoročné skúsenosti s výrobou v automotive priemysle sa výrobca rozhodol využiť najmodernejšie technológie a postupy.

„Hlavné komponenty si vstrekujeme z termoplastov a odlievame z leteckého hliníka. Samozrejme dizajn je dôležitý a preto niektoré časti budú aj leštené. Do tohto unikátneho projektu sme zapojili aj lokálnych výrobcov.“

Vzhľadom na minimálne rozmery zloženého bicykla si svoj stroj dokáže používateľ jednoducho previezť v kufri auta a rovnako pohodlne ho aj nosiť v ruke. No a zo zloženej podoby sa bicykel Sharvan, vďaka patentovým kĺbom, dostane do svojej plnej sily len za pár sekúnd.

Zaujímavé je aj to, že skladačka Sharvan si do svojej výbavy prináša i kotúčové brzdy, a tiež prehadzovačku. Vďaka tomu bude k dispozícii niekoľko modelov.

„Základný model bicykla Sharvan má jeden pevný prevod. K dispozícii bude aj model Sharvan City, ktorý bude mať 3 a 7 prevodov. A naša vlajková loď Sharvan Country bude mať až k dispozícii 11 prevodov.“

Najmä moderný svet dnes čoraz viac baží po bicykloch s elektrickou podporou pohonu. Ani Slováci sa tomuto trendu nevyhli, a tak k bežným modelom Sharvanu pribudne aj elektrický.

„Elektrický model bicykla Sharvan bude mať 250 wattový motor s batériou. A to všetko bude integrované v zadnom náboji.“

Vývoj sa zastaviť nedá a popri e-bike verzii tak vývojári už teraz pracujú aj na ďalších možnostiach využitia unikátneho bicykla.

„Pripravené máme rôzne druhy príslušenstva. Napríklad podložku, ktorá bicykel Sharvan prispôsobí na stacionárny bicykel. Vzhľadom na to, že nepoužívame kovovú reťaz, ale samotný remeň, rozhodli sme sa dať bicykel do vody. A tak vznikol model vodného bicykla, ktorý sme si aj vyskúšali,“ dodáva pán Dušan Manduľák, CEO, 1. Prešovská nástrojáreň.

Už prvá medzinárodná výstava bicyklov otvorila Sharvanu dvere do sveta. Vyzerá to tak, že majú naozaj našliapnuté v pedáloch na úspech. Ten však môžu podporiť práve používatelia, z ktorých prví sa k svojim dvojkolesovým tátošom dostanú pravdepodobne už túto jeseň.