Zdravotníci na Slovensku dostanú rúška i pomôcky od armády USA

TA3 TASR
15.7.2020 19:10

Spojené štáty americké darujú slovenským zdravotníkom viac ako 13.000 chirurgických rúšok, 600 ochranných oblekov a ďalšie pomôcky na boj s pandémiou nového koronavírusu. Vyplýva to z dohody, ktorú s veľvyslankyňou USA Bridget Brinkovou podpísal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Zdravotníci na Slovensku dostanú rúška i pomôcky od armády USA
TASR/Radovan Stoklasa

„Tieto ochranné prostriedky, ktoré poskytla americká armáda, budú používať slovenskí zdravotnícki pracovníci, ktorí pokračujú v testovaní a prevencii ďalšieho možného prepuknutia ochorenia COVID-19 na Slovensku,“ uviedla Brinková. Okrem 13.000 chirurgických rúšok darujú Američania 650 rúšok s označením N95, 600 ochranných oblekov a iné ochranné prostriedky. „Sme hrdí na to, že môžeme podporiť nášho priateľa a spojenca. Veríme, že z tejto krízy vzídeme spoločne silnejší,“ doplnila veľvyslankyňa.

„Môžeme potvrdiť, že minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes popoludní podpísal dokument o spolupráci s veľvyslankyňou USA Bridget Brinkovou,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. Ochranné prostriedky zakúpil americký rezort obrany, ktorý pri obstarávaní použil aj miestnych dodávateľov. Rúška a obleky slovenskej strane odovzdá vojenský personál USA 21. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok