Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nákupný vozík od Amazonu umožní nákup bez čakania v rade ku pokladnici

Nákupný vozík od Amazonu umožní nákup bez čakania v rade ku pokladnici
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon oznámila, že pridá službu inteligentného nákupného vozíka pre svoj budúci supermarket Woodland Hills v Los Angeles v Kalifornii. Nákupný vozík Amazon Dash Cart dokáže registrovať nákup tovaru pri pohybe v obchode a pri odchode vyúčtuje nákup cez kreditnú kartu.

Keď sa supermarket Woodland Hills otvorí zákazníkom neskôr v tomto roku, nebude úplne bez pokladníc, no stále umožní kupujúcim sa vyhnúť čakaniu v rade. Budú na to potrebovať len mobilnú aplikáciu a inteligentný nákupný vozík Amazon Dash Cart, ktorý je navrhnutý pre malé až stredné nákupy.

Dash Cart je vybavený dotykovým displejom, ktorý je naklonený pod uhlom smerom k nakupujúcemu, spolu so senzormi, ktoré skenujú výrobky umiestnené do vozíka a tiež môžu vážiť položky. Zákazníci majú prístup k svojmu nákupnému zoznamu od digitálnej asistentky Alexa prostredníctvom displeja, aby si mohli skontrolovať produkty pri nákupe a priebežne sa informovať o celkovej cene nákupu. Vozík má aj skener kupónov pre uplatnenie obchodných zliav.

Inteligentný nákupný vozík Amazon Dash Cart.

Zákazníci používajú QR kód na prihlásenie sa do služby Dash Cart v aplikácii Amazon. Podobne ako v prípade samoobslužných pokladníc v obchodoch s potravinami, aj v tomto prípade používateľ drží výrobok pred skenerom a potom ho umiestni do jedného z dvoch oddelených priestorov vo vnútri vozíka. V prípade položiek, ktoré nemajú čiarový kód, je možné pomocou dotykového displeja zadať číslo ručne a vozík tento tovar odváži, kým sa uloží do nákupnej tašky.

Na konci nákupu si používatelia vyberú špeciálny jazdný pruh pre inteligentné nákupné vozíky Dash Cart a opustia obchod. Cena za nákup bude strhnutá z kreditnej karty zákazníka a vyúčtovanie bude odoslané e-mailom do jeho doručenej pošty. Momentálne nie je známe, či sa chystá spoločnosť Amazon spustiť novú služby aj mimo pripravovaného obchodu v Los Angeles.