Škola prehovorila o Gröhlingovej diplomovke. Minister ju neutajil

TA3 SITA
14.7.2020 12:49

Paneurópska vysoká škola nevidí v súvislosti s diplomovou prácou ministra školstva Branislava Gröhlinga žiadne porušenie predpisov a morálne pochybenia autora, ktoré by odôvodňovali výzvy na jeho odstúpenie. Minister vraj svoju prácu ani neutajil, ako sa medializovalo.

Škola prehovorila o Gröhlingovej diplomovke. Minister ju neutajil
TASR (Ilu)

Práca bola vraj vypracovaná v súlade s internou smernicou dekana z roku 2007. Tá rieši aj možnosť využitia vlastnej bakalárskej práce. Informovala o tom Zuzana Jančová, z oddelenia marketingu PEVŠ.

Ako ďalej objasňuje PEVŠ, autor nikdy nepožiadal o utajenie záverečnej práce. Diplomová práca bola vždy prístupná v akademickej knižnici školy k prezenčnému zapožičaniu a tiež sprístupnená akademickej obci. „V rozpore so znením licenčnej zmluvy bola práca prístupná aj v knižničnom informačnom systéme. Po upozornení bola táto chyba odstránená a autorovi sme sa ospravedlnili,“ uzavrela vysoká škola.

Denník N v pondelok 13. júla informoval, že Gröhling mal získať svoj magisterský titul pochybným spôsobom, keďže jeho diplomová práca je podľa média kompilátom s prvkami plagiátu. Gröhling mal navyše podľa denníka v čase škandálu diplomovej práce Borisa Kollára požiadať PEVŠ aby stiahla jeho práce z webu knižnice. „Prácu som napísal a obhájil pred 11 rokmi. Je v súlade s vtedajšími pravidlami, ktoré platili na škole. Nedá sa ju posudzovať podľa dnešných pravidiel. Už vôbec nie podľa pravidiel z iných škôl,“ ozrejmil v pondelok minister.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok