Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová konverzná súprava elektrifikuje bežný bicykel už za pár minút

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle získavajú na popularite, no stále sú výrazne drahšie ako bežné bicykle a mnohí ľudia sa nechcú vzdať svojho starého bicykla. Zaujať by ich však mohli konverzné súpravy, s ktorými sa dá bežný bicykel vylepšiť o elektrickú asistenciu. Najnovšia takáto súprava sa pritom vyznačuje jednoduchou inštaláciou.

Súprava Unlimited Ebike Conversion Kit od spoločnosti Unlimited sa skladá z nového predného kolesa s motorom v jeho náboji (k dispozícii sú kolesá rôznych veľkostí, aby vyhovovali väčšine typov bicyklov), batérie s rýchloupínacou doskou pre jej pripevnenie, ktorá osadzuje do otvorov pre držiak na fľaše, a zo senzora, ktorý sa pripevní k ramenu kľuky pedála.

Inštalácia je jednoduchá. Najskôr sa vymení predné koleso za nové, ktoré je dodávané s pneumatikou. Potom stačí zaskrutkovať rýchloupínaciu dosku do rámu s otvormi pre štandardný držiak na fľašu a na túto dosku osadiť batériu. Pribaleným káblom sa následne prepojí motor v prednom kolese s akumulátorom na ráme a už len stačí osadiť malý senzor na rameno kľuky pedála. Celá inštalácia by mala zabrať len zopár minút.

Konverzná súprava pre elektrifikáciu bicyklov Unlimited Ebike Conversion Kit.

Bezdrôtový pedálový senzor používa akcelerometre a ďalšie snímače, aby zistil, kedy jazdec šliape a akým smerom ide, aby dostal elektrickú pomoc z motora v náboji predného kolesa. K dispozícii je buď 250 W motor s obmedzením maximálnej rýchlosti na 25 km / h pre európsky trh alebo 750 W motor s obmedzením maximálnej rýchlosti na 22 mph (okolo 35 km / h) pre trh v USA. Na výber sú tiež dve batérie s rôznou kapacitou, ktoré poskytnú dojazd na jedno nabitie buď 35 km alebo až 80 km.

Konverzná súprava pre elektrifikáciu bicyklov Unlimited Ebike Conversion Kit.

K dispozícii je aj aplikácia pre smartfóny, pomocou ktorej môže používateľ meniť nastavenia a sledovať v nej informácie o jazde a stave nabitia batérie. Výrobca pridal i voliteľný cyklopočítač s OLED displejom, ktorý sa káblom pripája k batérii.

Nová konverzná súprava pre elektrifikáciu bicyklov Unlimited Ebike Conversion Kit je ponúkaná prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za akciovú cenu 449 EUR. Dodávky sú naplánované na začiatok tohto novembra, ak všetko pôjde do plánu.

Konverzná súprava pre elektrifikáciu bicyklov Unlimited Ebike Conversion Kit.