Muž, ktorý v Bratislave kričal Alah akbar, skončil na psychiatrii

TA3 TASR
9.7.2020 12:56

Polícia vyšetruje incident, ktorý sa stal na Prepoštskej ulici v Bratislave. Ozbrojený 43-ročný muž sa s nožom pohyboval po uliciach bratislavského Starého Mesta. Počas kontroverzného policajného zásahu kričal "Alah akbar". Zatiaľ ho neobvinili, skončil na psychiatrii.

Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti. "Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného závažnejším spôsobom konania," uvádzajú policajti.

Muž bol po zaistení policajtmi hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v jednej z nemocníc v hlavnom meste. Zásah začali policajti potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke.

Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom. Počas zásahu nebol okrem samotného páchateľa nikto zranený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok