Slovan zdolal vo finále Ružomberok a získal prestížne double

TA3 TASR
8.7.2020 19:56

Futbalisti Slovana Bratislava sa stali víťazmi 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2019/2020. V stredajšom finále na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave si zverenci trénera Jána Kozáka ml. poradili s MFK Ružomberok 1:0 a získali prestížne double.

O víťazstve "belasých" rozhodla úspešná penalta slovinského útočníka Alena Ožbolta v 48. minúte. Slovan vyhral Slovenský pohár rekordný 16-krát a tento výsledok tiež rozhodol o tom, že sa budúci týždeň bude hrať ligová baráž o Európsku ligu UEFA.

Slovan sa podľa očakávania od začiatku držal na súperovej polovici, snažil sa o kombináciu a "Ruža" zasa o pozornú defenzívu. Prvú šancu si vypracovali domáci na konci desiatej minúty, keď Medved zakončil k tyčke, ale Macík výborným zákrokom vyrazil. O tri minúty Rabiu oblúčikom poza obrannú líniu Ružomberku našiel Ožbolta, ten hlavičkou trafil Macíkovo rameno a od neho lopta smerovala len do žrde. Hostia sa snažili vyčkať na brejky, po jednom z nich Kojnok prudko nacentroval do šestnástky, kde našiel Brenkusa. Jeho zakončenie ale nebolo dôrazné a Šulla jeho strely zlikvidoval. V 17. minúte ešte Medved hlavou minul a potom hra dosť upadla, chýbali presnejšie a nebezpečné kombinácie. Trošku vzruchu priniela až strela de Kampsa v 42. minúte, ale išla vysoko nad.

Hneď z prvej vážnejšej akcie v druhom dejstve gólovo zahrmelo. Po zisku lopty v strede poľa Strelec vysunul do brejku Medveda, ktorého v zakončení v šestnástke strčil Twardzik a rozhodca Glova odpískal penaltu. V 48. minúte ju s prehľadom prudkou strelou k pravej tyči premenil Ožbolt. Povzbudený Slovan pritlačil, Medved z vnútra šstnástky pálil v 51. minúte nepresne. Ružomberok sa  však následne "oklepal" a skúšal favorita dostať pod tlak.

Regáliho hlavička po rohu v 59. minúte trafila len bočnú sieť. Na Tehelnom poli sa intenzívne bojovalo o každý meter ihriska, Liptáci nechceli dať Slovanu nič zadarmo. V 81. minúte striedajúci Takáč po spätnej prihrávke zo šestnástky vystrelil len nad Šullovu bránu. Hostia vsadili všetko na ofenzívu, v 84. minúte nebezpečne strieľal Kostadinov a po rohu hlavičkoval Maslo, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. V nervóznom závere ešte dostal žltú kartu aj tréner domácich Kozák. Keď ani v 8í. minúte netrafil Regáli, "belasí" sa mohli pustiť do osláv double.

Finále 51. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2019/2020 (NFŠ):

ŠK Slovan Bratislava: - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 48. Ožbolt (z 11 m), ŽK: de Kamps, Ratao, Šulla, Bajrič - Brenkus, Regáli, rozhodovali: Glova - Bednár, Hrčka, 3624 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Šulla - Medveděv (84. Daniel), Abena (46. de Marco), Bajrič, Božikov - Rabiu, de Kamps, Moha (83. Weiss) - Strelec (64. Ratao) - Ožbolt (74. Nono), Medved

Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Twardzik - Kojnok (72. Ďungel), Múdry (81. Kostadinov), Filinský (72. Takáč), Mojžiš - Brenkus (61. Madleňák) -  Regáli, Gerec (81. Kmeť)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok