Prezidentka prehovorila o odvolávaní Kollára: Zaujímavá skúsenosť

TA3 TASR
8.7.2020 14:32

Hlasovanie o odvolaní predsedu NR SR Borisa Kollára je podľa prezidentky Zuzany Čaputovej z hodnotového hľadiska zaujímavou skúsenosťou. Uviedla to v stredu počas návštevy Trnavy a regiónu.

Prezidentka prehovorila o odvolávaní Kollára: Zaujímavá skúsenosť
SITA/Branislav Bibel

"Je potrebné, aby sme tie najvyššie štandardy a nároky uplatňovali predovšetkým na seba, ak sme ich žiadali od našich predchodcov alebo od ľudí, ktorí boli v politike na inom názorovom alebo hodnotovom spektre," uviedla Čaputová. Prezidentka rešpektuje výsledok hlasovania v parlamente, považuje za veľmi významné to, aby všetci verejní činitelia budovali dôveru u verejnosti. Podľa jej slov je dôležité "pozerať sa dopredu a tiež to, akým spôsobom sa budeme pri iných hodnotových križovatkách rozhodovať".

Poslanci NR SR v utorkovom tajnom hlasovaní neodvolali Kollára z funkcie predsedu parlamentu. Kollár čelí podozreniam z plagiátorstva pri svojej diplomovej práci. Návrh na svoje odvolanie podal sám. Na hlasovaní sa nezúčastnili poslanci za SaS a Za ľudí, ktorí vopred vyzývali Kollára na vyvodenie politickej zodpovednosti. Chceli, aby Kollár sám odišiel z funkcie. To, že Kollár podal návrh na svoje odvolanie považovali tieto strany za hádzanie zodpovednosti na nich. OĽaNO Kollárov odchod nežiadalo, avizovalo, že poslanci z hnutia budú mať pri hlasovaní voľnú ruku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok