Koronavírus má klient z ďalšieho slovenského domova pre seniorov

TA3 TASR
8.7.2020 14:29

Dvesto ľudí sa ocitlo v izolácii po tom, ako u jedného z klientov trenčianskeho domova dôchodcov zistili koronavírus. Ide o 71-ročného muža zo Zariadenia opatrovateľskej služby.

Koronavírus má klient z ďalšieho slovenského domova pre seniorov
TASR/Milan Kapusta (ilustračná fotografia)

Samospráva Trenčína od stredy uzatvorila zariadenie sociálnych služieb mesta na Piaristickej ulici. Klienti i zamestnanci sú v karanténe. Dôvodom je pozitívne testovaný klient na ochorenie COVID–19. Zostal v zariadení, jeho zdravotný stav je bez komplikácií. Postupne testujú vyše 130 klientov zariadenia a asi 70 zamestnancov, informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.     

Pozitívne testovaný bol 71-ročný muž, ktorý nevykazoval známky ochorenia. "Mestskej polícii sa podarilo veľmi rýchlo nájsť osoby, s ktorými bol v ostatnom čase v priamom kontakte. Dvaja muži a jedna žena sú v izolácii a tiež čakajú na testy," uviedla ďalej Ságová.     

V ZSS na Piaristickej ulici sú podľa nej návštevy aktuálne zakázané, epidemiologické opatrenia sú v ňom sprísnené podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne. "Na základe výsledkov, z ktorých väčšina by mala byť známa už vo štvrtok, bude pravdepodobne zasadať krízový štáb mesta," dodala Ságová.

Na Slovensku najnovšie pribudlo 31 nových prípadov ochorenia Covid-19, čo je najviac za posledné mesiace. Urobilo sa 2225 testov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok