Spustili veľkú celoslovenskú akciu Jastrab, ide o podvody s DPH

TA3 TASR
8.7.2020 11:26

Finančná správa spustila v týchto dňoch celoslovenskú akciu s názvom Jastrab. Zameraná je na firmy, ktoré sú podozrivé z porušovania daňových predpisov v oblasti DPH. Aktuálne identifikovala takmer 40 daňových subjektov, ktoré sú podozrivé z podvodného konania a daňových únikov a zaisťuje doklady po celom Slovensku.

Informovala o tom hovorkyňa FS SR Ivana Skokanová. Akcia Jastrab sa zamerala na 36 daňových subjektov z troch reťazcov, pri ktorých zistili príslušníci FS na základe dát z analytických systémov daňový únik na DPH. "Finančná správa pri kontrolovaných daňových subjektoch identifikovala rizikovú DPH, a teda podvodné konanie až vo výške viac ako 1.263.000 eur," spresnila Skokanová.

Do akcie sú zapojené všetky daňové úrady, ako aj Kriminálny úrad finančnej správy. "Príslušníci FS vykonávajú miestne zisťovania a zaisťujú potrebné doklady a účtovníctvo. Po vykonaní všetkých miestnych zisťovaní s cieľom základného zistenia skutkového stavu a vyzbierania dokladov bude nasledovať ďalšia fáza. Po analýze dokladov budú otvorené daňové kontroly," uviedla hovorkyňa. O výsledkoch akcie budú informovať neskôr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok