Dvojnásobný majster sveta neprežil rybačku. Nedokázali ho oživiť

TA3 SITA
8.7.2020 11:25

Austrálsky snoubordista Alex Pullin tragicky zahynul počas rybačky neďaleko Palm Beach pri letovisku Gold Coast v štáte Queensland. Dvojnásobný majster sveta v snoubordkrose mal iba 32 rokov. Podľa viacerých zahraničných médií ho vytiahli z vody v bezvedomí a záchranárom sa už nepodarilo ho oživiť. Informáciu oficiálne potvrdila Austrálska federácia lyžovania a snoubordingu.

"Snow Australia je šokovaná a zarmútená náhlym odchodom trojnásobného olympionika Alexa Pullina, ktorý dnes ráno prišiel o život počas rybolovu pri Gold Coast. Alexovej rodine, jeho kamarátom aj podporovateľom vyjadrujeme najhlbšiu sústrasť. Alex bol milovaným členom komunity Snow Australia a veľmi nám bude chýbať," píše sa vo vyhlásení Austrálčanov.

Pullin vyhral snoubordkros na majstrovstvách sveta v španielskej La Moline 2011 aj o dva roky neskôr v kanadskom Stonehame. Na zimných olympijských hrách bol trikrát, ale najďalej sa dostal do štvrťfinále. V Soči 2014 bol vlajkonosičom austrálskej výpravy. Informoval o tom aj portál ORF.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok