Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šikovný audio rekordér pre hudbu, podcast či nahrávanie v teréne

Šikovný audio rekordér pre hudbu, podcast či nahrávanie v teréne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Zoom odhalila nový prenosný audio rekordér H8 s vlastnými aplikáciami. Či už sa nahrávajú zvuky priamo v teréne, zachytáva sa najnovšia skladbu počas hudobnej skúšky alebo sa vytvára najnovší podcast, model H8 poskytne tvorcom všetko, čo potrebujú pre vyhotovenie kvalitného záznamu.

Ak potrebujete nahrávať zvuk na cestách, stačí si vytiahnuť smartfón a spustiť správnu aplikáciu a ste nachystaný. Špecializovaný prenosný audio rekordér však môže poskytnúť oveľa lepšiu kvalitu záznamu, s možnosťou pripojenia k externým mikrofónom, úpravou zvuku priamo so zariadením, no a v prípade nového rekordéra Zoom H8 Handy Recorder je tu aj možnosť aktivácie vlastných predvolieb pre nahrávanie hudby, podcastov či zvukov v teréne.

Tieto predvoľby sú dostupné prostredníctvom jednoduchých aplikácií, ktoré sa ovládajú prostredníctvom malého 2,4 palcového dotykového displeja integrovaného priamo v zariadení. Každá aplikácia má svoje vlastné rozhranie pre prispôsobenie nastavenia konkrétnym pracovným požiadavkám. Dokonca je tu integrovaný aj tuner pre gitary a basy.

Prenosný audio rekordér Zoom H8 Handy Recorder.

K dispozícii je až 12 simultánnych zvukových stôp a zariadenie je schopné nahrávať súbory vo vysielacej kvalite WAV s rozlíšením až 24 bitov / 96 kHz alebo vo formáte MP3 s dátovým tokom až do 320 kbps. Zariadenie sa dodáva s jednotkou mikrofónu Zoom XYH-6, ale podľa potreby sa dá zapojiť až šesť mikrofónov.

Hlavné telo rekordéra má štyri vstupy XLR a dva kombinované konektory XLR / TRS, z ktorých každý má špeciálne ovládače zosilnenia / výkonu a až 48-V fantómové napájanie kondenzátorových mikrofónov. Ak však potrebujete viac portov, jednotka EXH-8 vám poskytne ďalšie štyri XLR vstupy. Zariadenie môže poslúžiť aj ako viackanálové a stereofónne zvukové rozhranie USB pre počítače PC, Mac alebo iPad. K dispozícii je vstavaný reproduktor, stereo výstup a konektor pre slúchadlá.

Prenosný audio rekordér Zoom H8 Handy Recorder.

H8-čka je napájaná štyrmi batériami typu AA, ktoré by mali vydržať približne 15 hodín nepretržitého používania. K dispozícii je aj voliteľný sieťový adaptér. Používateľ si môže teiž nainštalovať sprievodnú mobilnú aplikáciu, ktorá mu sprístupní diaľkové monitorovanie úrovní zvuku, ak aj diaľkové spustenie, zastavenie záznamu a jeho prehrávanie.

Prenosný audio rekordér Zoom H8 Handy Recorder by mal byť k dispozícii od augusta za cenu 399,99 dolárov. Bude dodávaný s licenciami pre bezplatné stiahnutie produkčných softvérov Cubase LE a WaveLab Cast.

Prenosný audio rekordér Zoom H8 Handy Recorder.