Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BrakeAce ukáže horským cyklistom, či príliš dlho netlačia na brzdy

BrakeAce ukáže horským cyklistom, či príliš dlho netlačia na brzdy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Horský cyklista, ktorý chce jazdiť rýchlo a napriek tomu si chce udržať kontrolu nad bicyklom, by nemal nadmerne využívať brzdy. Pomôcť zlepšiť výkon by mohol nový systém BrakeAce, ktorý je navrhnutý pre monitorovanie využitia bŕzd počas každej jazdy.

BrakeAce nahrádza existujúci brzdový adaptér (bit, ktorý vedie medzi brzdovým strmeňom a vidlicou alebo rámom) na horskom bicykli. Pracuje pritom s mechanickými alebo s hydraulickými brzdami a montuje sa na prednú aj zadnú brzdu. Vývojári tvrdia, že po úpravách softvéru by sa mohol dať ich systém použiť aj pre cestné bicykle.

Monitorovací systém brzdenia na horských bicykloc BrakeAce.

Keď používateľ jazdí, BrakeAce meria na oboch brzdách moduláciu, intenzitu a trvanie každého brzdenia. Tieto údaje sa odosielajú do palubného záznamníka údajov a odtiaľ potom do sprievodnej mobilnej aplikácie, kde sú analyzované a uložené. Používateľ si môže následne skontrolovať mapu svojej jazdy, na ktorej sú zobrazené všetky brzdné udalosti. Za svoju jazdu dostane bodové hodnotenie, spolu s radami, ako si toto skóre vylepšiť.

Monitorovací systém brzdenia na horských bicykloc BrakeAce.

Z väčšej časti je myšlienkou naučiť jazdca brzdiť rýchlo a tvrdo predtým, ako sa dostane do zákruty alebo prechádza zložitými cestičkami, na rozdiel od nepretržitého brzdenia počas celého zostupu.

Dánski vývojári hovoria, že súčasná verzia systému BrakeAce má obmedzenú produkciu a predáva sa za „pár tisíc euro“. No cena by mala klesať s postupným vylepšovaním systému a s nárastom produkcie. Potenciálni kupujúci môžu dostať informácie o progrese pomocou registrácie na webových stránkach výrobcu.

Monitorovací systém brzdenia na horských bicykloc BrakeAce.