Dovolenkári majú nové možnosti. Kam sa lieta z bratislavského letiska

TA3 TASR
7.7.2020 11:24

Z bratislavského Letiska M. R. Štefánika v utorok odlietajú prví cestujúci na Malorku a Korfu. Informovala o tom v utorok hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

Dovolenkári majú nové možnosti. Kam sa lieta z bratislavského letiska
SITA/AP (ilu)

Po zákaze civilných letov pre zabránenie šíreniu nového koronavírusu a prvýkrát počas letného letového poriadku v utorok odleteli z bratislavského letiska prví cestujúci na španielsky ostrov Malorka. "Podvečer sa spustí aj pravidelná letná linka na grécky ostrov Korfu. Na Korfu navyše dopravca Ryanair zvýšil frekvenciu letov z minuloročného letu raz týždenne na dva lety týždenne," dodala Ševčíková.

Lety do destinácie Palma de Mallorca a z nej sú v pláne dvakrát týždenne – v utorky a soboty. "Na Korfu sa bude lietať z Bratislavy okrem utorka aj vo štvrtok," podotkla Ševčíková. Ako upozornila hovorkyňa letiska, pred odletom do Grécka, či už na Korfu, alebo do Solúna, je potrebné najneskôr 48 hodín pred odletom vyplniť online dotazník na webovej stránke travel.gov.gr.

Letisko dodalo, že od stredy 8. júla spustí dopravca Ryanair aj pravidelnú linku do írskeho Dublinu a z neho. V súčasnosti je možné letieť z Bratislavy pravidelnými letmi do deviatich destinácií - Pafos, Malorka, Malaga, Korfu, Solún, Dublin, Alghero, Burgas, Sofia. Let do Sofie a z nej zabezpečuje dopravca Wizz Air, ostatné lety dopravca Ryanair.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok