Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AnyBackup: Zálohovanie dát a rýchle nabíjanie do vrecka

AnyBackup: Zálohovanie dát a rýchle nabíjanie do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vytvárame čoraz dát, či už sú to fotografie, videá, dokumenty alebo osobné informácie, a aj preto je zálohovanie týchto údajov dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Jedným zo spôsobov bezpečnej zálohy by sa mohlo stať aj miniatúrne prenosné zariadenie AnyBackup.

Nové zálohovacie zariadenie AnyBackup sa môže pochváliť certifikáciou USB-IF a MFi. Spolupracuje so zariadeniami s operačnými systémami Windows, MacOS, iOS a Android. Sprievodná aplikácia umožní používateľom spravovať svoje súbory a prezerať, zdieľať a prenášať multimédia do televízora alebo bezdrôtového reproduktora pomocou Chromecast alebo Bluetooth. Aplikácia tiež podporuje zálohovanie súborov z obľúbených služieb tretích strán, ako sú napríklad Fotky Google, Disk Google, Facebook, Instagram, Tumblr, Flickr a ďalšie.

Zálohovacie zariadenie AnyBackup.

Navyše v prípade mobilných zariadení podporuje AnyBackup aj nabíjanie pomocou PD 3.0, ktoré umožňuje rýchle nabíjanie až do 100 W. Vďaka tomu môže používateľ zálohovať dáta a počas toho si nabíjať svoje mobilné zariadenia s operačným systémom iOS alebo Android. Vďaka podpore UHS-I je možné prenášať súbory rýchlosťou až 104 MB / s.

Dáta sa ukladajú na prostredníctvom integrovaného microSD slotu pre kartu, ktorá môže mať kapacitu až 2 GB. Je tu aj možnosť zálohovania na externé pevné disky cez port USB-A. Proces obnovenia stratených údajov alebo prenos súborov do iného zariadenia je rovnako jednoduché a údaje sa môžu dokonca prenášať medzi zariadeniami iOS a Android.

Zálohovacie zariadenie AnyBackup.

O bezpečnosť sa pritom postará šifrovanie AES a protokol Apple Authentication Coprocessor 3.0. Ďalšiu vrstvu ochrany na mobilných zariadeniach pridáva rozpoznávanie tváre a odtlačku prsta používateľa alebo PIN kód.

Zálohovacie zariadenie AnyBackup má rozmery 44 x 34 x 12 mm a váži len 17 g. Je odolné voči kvapkám vody, vlhkosti a extrémnym teplotám. No a do karát hrá aj nízka cena 48 AUD (približne 29,5 EUR) vďaka akcii na start-up portáli Kickstarter. Vývojárom sa už teraz podarilo vyzbierať viac ako dvojnásobok požadovanej sumy, takže by sa mohli podporovatelia kampane dočkať svojich zariadení podľa plánu už niekedy v októbri tohto roku.

Zálohovacie zariadenie AnyBackup.