Vodič nevpustil do autobusu ľudí bez rúšok, po útoku je mozgovo mŕtvy

TA3 TASR
6.7.2020 18:32

Vodiča autobusu v juhozápadnom Francúzsku vyhlásili v pondelok za mozgovo mŕtveho po tom, čo naňho v nedeľu večer zaútočila skupina ľudí, ktorých odmietol pustiť do vozidla, lebo nemali na tvári rúško požadované počas pandémie nového druhu koronavírusu.

Vodič nevpustil do autobusu ľudí bez rúšok, po útoku je mozgovo mŕtvy
TASR/AP (ilustračná fotografia)

Policajný zdroj vo francúzskom meste Bayonne, neďaleko luxusného letoviska Biarritz na francúzskom pobreží Atlantického oceánu, povedal, že jedna osoba sa nachádza vo väzbe a po ďalších podozrivých pátrajú.

Osoby sa pokúšali nastúpiť v nedeľu večer do autobusu bez cestovných lístkov či rúšok, ktoré sú vo verejnej doprave po celom Francúzsku povinné. Keď sa vodič - päťdesiatnik snažil osobám zabrániť vo vstupe do autobusu, pri útoku do opakovanie udreli, čoho následkom bolo uňho vážne poranenie hlavy.

Keď napadnutého vodiča priviezli do nemocnice, bol v bezvedomí a lekári ho v pondelok vyhlásili za mozgovo mŕtveho, spresnil policajný zdroj. Regionálna autobusová doprava bola v pondelok narušená, keďže viacero kolegov vodiča odmietlo na protest proti surovému útoku nastúpiť do práce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok