O slobode podnikateľa Bödöra bude rozhodovať aj Najvyšší súd

TA3
6.7.2020 11:52

Kontroverzný podnikateľ si ešte nemôže vydýchnuť. O väzobnom stíhaní Norberta Bödöra bude rozhodovať aj Najvyšší súd, a to vo štvrtok. Uviedla to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Sudca pre prípravné konanie ho v pondelok nevzal do väzby. Prokurátor proti tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť.

O slobode podnikateľa Bödöra bude rozhodovať aj Najvyšší súd
TASR

Ide o úplatkársku kauzu Dobytkár. Nitrianskeho podnikateľa v pondelok po mnohohodinovom rokovaní prepustili sudca pre prípravné konanie na slobodu. Podľa sudcu Michala Trubana nebola preukázaná dôvodnosť trestného stíhania obvineného za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Podnikateľ z Bratislavy Peter Kuba bude stíhaný vo väzbe pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti, teda sudca rozhodol o kolúznej a preventívnej väzbe. Ani toto rozhodnutie nie je právoplatné, lebo obvinený podal sťažnosť a rozhodne o nej tiež Najvyšší súd SR. Sudca rozhodoval o väzbe pre obvinených podnikateľov viac ako desať hodín. 

Bödör prišiel v piatok neskoro večer na policajné prezídium v Bratislave vypovedať v súvislosti s kauzou Dobytkár. Nitriansky podnikateľ bol s rodinou v Chorvátsku, odkiaľ smeroval rovno na Prezídium PZ. Národná kriminálna agentúra následne nitrianskeho podnikateľa zadržala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok