Šéf PZ má opäť šoféra. Saková a Mikulec si vymieňajú odkazy

TA3 TASR
6.7.2020 10:45

Ministerstvo vnútra podľa jeho bývalej šéfky Denisy Sakovej vrátilo prezidentovi policajného zboru Milanovi Lučanskému služobného šoféra. Napísala to ešte na sociálnej sieti. Ministerstvo vnútra v reakcii informáciu nepotvrdilo ani nevyvrátilo, aktuálny šéf rezortu Roman Mikulec však svoju predchodkyňu skritizoval.

Šéf PZ má opäť šoféra. Saková a Mikulec si vymieňajú odkazy
SITA/Branislav Bibel

Mikulec: Šofér by mal exministerku trápiť najmenej

„Minister vnútra SR sa mohol vyhnúť všetkému mediálnemu cirkusu, keby hneď na začiatku zvážil svoje nesprávne rozhodnutie o odobratí šoféra policajnému prezidentovi. Po dvoch mesiacoch vysvetľovania ako to nebola jeho vina, konečne uznal, že naozaj tu sú dôvody na to aby najvyšší policajní funkcionári mali k dispozícii šoféra 24/7, pretože od nich takú pracovnú dobu aj vyžaduje,” napísala exministerka Saková.

Podľa ministra Mikulca by sa však Saková mala zamyslieť, či bolo počas jej vedenia rezortu všetko v poriadku, keďže terajšie vedenie musí vykonávať zmeny, ktoré dávajú chodu rezortu jasné pravidlá. „Sama za seba hovorí aj dôveryhodnosť polície, ktorá je spomedzi štátov Európskej únie najhoršia. Exministerku Sakovú a aj funkcionárov Policajného zboru by mal osobný šofér trápiť najmenej, pretože toto je vizitka, ktorú tu po rokoch vládnutia zanechali," vyhlásil Mikulec.

Minister vnútra ešte v polovici mája poprel, že by stál za rozhodnutím odobrať šoféra policajnému prezidentovi tak, ako to bolo medializované. „Ja som nezobral ochranku Lučanskému, máte zlú informáciu a aj som to niekoľkokrát komunikoval, že to bolo autonómne rozhodnutie riaditeľa Úradu na ochranu ústavných činiteľov,“ reagoval vtedy minister na otázky novinárov s tým, že on sa s takýmto rozhodnutím len oboznámil.

Lučanský končí

Lučanský minulý týždeň oznámil, že k 31. augustu končí službu v Policajnom zbore SR. Podľa jeho slov sa mu totiž nepáči politizácia polície a tiež obmedzenie niektorých kompetencií. Na margo súčasného ministra vnútra Mikulca sa vyjadril, že ako človeka si ho váži, Mikulec však „nie celkom rozumie” fungovaniu polície. Minister vnútra na to reagoval s tým, že hoci niektoré názory mali s Lučanským rovnaké, v iných sa rozchádzali. Meno Lučanského nástupcu minister zatiaľ neprezradil.

Lučanský zároveň na sociálnej sieti pripustil, že v prípade zhoršenia situácie v súvislosti s koronavírusom môže vo funkcii zostať dlhšie. „Som ochotný, ak budem požiadaný ministrom vnútra a bude pandémia tak neúnosná, že budú problémy, ktoré by mojim odchodom ohrozili to, že by sa to pokazilo, tak predĺžiť moju službu ešte o mesiac až dva, ak to bude potrebné. Nemám s tým žiadny problém a budem si zastávať funkciu tak, ako som si ju zastával aj predtým,” uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok