Na Orave sa nakazilo 12 detí, boli na športovom sústredení

TA3 TASR
4.7.2020 12:50

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne eviduje v súčasnosti 18 pozitívnych výsledkov testovania. Dvanásť z potvrdených prípadov je neplnoletých osôb, ktoré boli v kontakte na športovom sústredení.

Na Orave sa nakazilo 12 detí, boli na športovom sústredení
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Zabezpečili všetky opatrenia

Ostatné prípady sú ich úzke kontakty, s výnimkou jedného importovaného prípadu zo zahraničia bez epidemiologickej súvislosti. Informoval o tom Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva SR. Ako dodal, zdravotný stav všetkých pozitívnych osôb je dobrý a nevyžaduje si hospitalizáciu.

Odborní pracovníci príslušných RÚVZ zabezpečili v prípade potvrdených prípadov nákazy vírusom SARS-Cov-2 všetky potrebné protiepidemiologické opatrenia. „Pri potvrdených prípadoch vykonávajú epidemiologické vyšetrovanie a pri úzkych kontaktoch nariadili domácu izoláciu a testovanie na ochorenie Covid-19,“ priblížil Eliáš.

Počty môžu narastať

Naďalej pokračuje aj aktívne vyhľadávanie ďalších osôb, ktoré boli v kontakte s pozitívne potvrdenými osobami, a odber klinických vzoriek na koronavírus sa uskutočňuje aj u podozrivých osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb. „Preto je predpoklad, že počet potvrdených prípadov bude ešte narastať,“ upozornil Eliáš.

RÚVZ v Dolnom Kubíne spolupracuje pri protiepidemiologických opatreniach so samosprávami, vyššími územnými celkami a všetkými zainteresovanými subjektmi. Zároveň vydal odporúčania zatvoriť letné školy a neorganizovať hromadné podujatia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok