O Bödörovi rozhodne súd, prokurátor ho navrhol vziať do väzby

TA3 TASR
4.7.2020 11:48

Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bude o prípadnom väzobnom stíhaní nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra rozhodovať v nedeľu.

Navrhnú všetky tri dôvody väzby?

"Sudca pre prípravné konanie, pracovisko Banská Bystrica bude o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzby dvoch osôb P.K. a N.B., ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, rozhodovať v nedeľu od 10.00 h na ŠTS v Banskej Bystrici," uviedla v sobotu hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Či prokurátor ÚŠP v prípade obvinených navrhuje všetky tri dôvody väzby - útekovú, preventívnu a možné pokračovanie v trestnej činnosti, nie je známe. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať informácie k danej veci," poznamenala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Korupcia v PPA

Podnikateľa zadržala Národná kriminálna agentúra v piatok večer. Zadržala ho v rámci akcie Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre za zatiaľ viac ako 10 miliónov eur. Predtým prišiel Norbert Bödör vypovedať na políciu. Ak by neprišiel, vydali by naňho zatykač.

Podľa Denníka N Bödöra kontaktoval ešte vo štvrtok vyšetrovateľ kauzy Dobytkár, pretože ho chceli vo veci vypočuť a odovzdať mu obvinenie. Bödör, ktorý bol s rodinou v Chorvátsku, vyšetrovateľovi povedal, že príde v piatok. Polícia SR v piatok informovala, že v rámci akcie Dobytkár na celom území Slovenska NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok